Ponedeljak 23.03.2015.
11:15
S. Đurić - Vesti

Edukativni turizam za decu iz dijaspore

V. Sekulić
Ričard Braun

Rođeni ste u Lesteru u Velikoj Britaniji, a odlučili ste da živite u Beogradu?
- Moja majka je Srpkinja. Sviđa mi se Beograd i lepo mi je ovde. Oženio sam se, imam decu i vodim specifičnu turističku agenciju po tome što je usko specijalizovana upravo za organizovanje edukativnih programa za decu i odrasle u inostranstvu.

Nakon organizovanja letnjih škola i kampova engleskog jezika u inostranstvu, organizujete kampove i u Srbiji. Otkud ideja za to?
- Dopala mi se ideja edukativnog turizma. Želimo da omogućimo ljudima koji sebi ili svojoj deci ne mogu da priušte da odu u inostranstvo da uče jezik. Iskustvo u organizovanju letnjih škola je dugogodišnje. Za partnere biramo isključivo škole i obrazovne institucije akreditovane od Britanskog saveta, što je svojevrsna garancija za kvalitetnu nastavu. Svake godine nastojimo da dovedemo predavače iz nekoliko različitih zemalja kao što su Velika Britanija, Irska, Australija, Kanada, Novi Zeland, SAD, kako bi se učenici upoznali s različitim izgovorima engleskog jezika.

Kako organizujete nastavu?
- Škole engleskog i nemačkog jezika organizujemo u letnjim mesecima u Engleskoj, na Kopaoniku, Malti, Malagi, i sad u Crnoj Gori. Kursevi engleskog jezika u Engleskoj, kao i na Malti, održavaju se u letnjim mesecima. Grupe se oformljuju prema uzrastu i nivou znanja, i traju od dve do četiri nedelje. Kamp na Kopaoniku je namenjen učenicima od osam do 16 godina. Učenje engleskog i nemačkog jezika ne završava se izlaskom iz učionice. Sve aktivnosti (izleti, kvizovi, igre, karaoke) takođe su na engleskom. Svi polaznici od jutra do večeri pričaju na engleskom i nemačkom jeziku.

Planirate da organizujete i učenje srpskog jezika za decu iz dijaspore?
- Uskoro pokrećemo i kampove za njih kako bi deca iz dijaspore maksimalno iskoristila odmor u otadžbini i učili srpski jezik, kulturu, istoriju, folklor i sve ostalo što je vezano za Srbiju. Kamp će takođe bio na Kopaoniku.

2024 © - Vesti online