Nedelja 25.04.2010.
20:29
Vestionline

Lavrov i Klintonova o usvajanju dece

"Sagovornici su raspravljali o usvajanju ruske dece u američkim porodicama. Ruska strana je naglasila potrebu brzog potpisivanja bilateralnog sporazuma, koji bi zaštitio prava, život i zdravlje usvojene dece i sprečio moguće ponavljanje poslednjih incidenata", navedeno je u saopštenju ministarstva, prenosi ruska agencija Itar-Tass.

Amerikanka ga usvojila, a onda i ostavila: Artem Saveljev
 


Moskva je pre 10 dana obustavila mogućnost usvajanja ruske dece u američkim porodicama, dok se dve zemlje ne dogovore o proceduri, pošto je jedna Amerikanka poslala usvojenog sina nazad u Rusiju bez objašnjenja, i to samog avionom.


Povratak dečaka bez ikakvog nadzora ili odgovarajućeg objašnjenja, izuzev pisma u kome je žena navela da njen usvojeni sin ima psihičke probleme, razbesneo je javnost u Rusiji.


Prema podacima ruskih ministarstava zdravlja i obrazovanja, porodice u SAD su prošle godine usvojile više od 1.800 ruske dece.  Dvoje visokih zvaničnika raspravljalo je i o nuklearnom programu Irana, složivši se da budući koraci u rešavanju problema moraju biti koordinirani i da moraju biti uzeta u obzir mišljenja svih relevantnih država (pet stalnih članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i Nemačka).

2024 © - Vesti online