Subota 21.03.2015.
03:45
Z. V. - Vesti

Marihuana u supermarketima

Vesti
Uskoro u Nemačkoj novi proizvod u maloprodaji

Ovaj poslovni čovek iz mesta Balingen, u nemačkoj pokrajini Bavarska, prodaje limenke pink boje, u kojoj je piće napravljeno na bazi opojne biljke sa zelenim lišćem.

- Prodaja našeg proizvoda potpuno je legalna jer ne sadrži zabranjeni sastojak THC (Tetrahydcannabinol) koji se nalazi u marihauni. Piće je miks dobijen iz ekstrakta kanabisa, inače veoma zdrave biljke, a količine ne prelaze zakonom dozvoljene vrednosti. Naše piće ne sadrži ni taurin i kofein, kao većina drugih energetskih pića zbog čega se već duže veme priča i o uvođenju donje starosne granice za one koji ih piju - kaže za "Vesti" Džinit Zerk.

Piće nazvano kanabis za "podizanje rapoloženja", kako ga reklamira proizvođač, za sada se može kupiti samo u južnom delu Nemačke, ali uskoro će se naći na policama mnogih supermarketa, a biće i u ponudi mnogih kafića, diskoteka i noćnih klubova širom Nemačke. Glavna sirovina za proizvodnju pića - marihuana - dolazi s legalnih plantaža iz Francuske i Švajcarske gde se i inače uzgajaju, uglavom u medicinske svrhe.

- Na tržištu Amerike smo postigli veliki uspeh, a prodaja odlično ide i u državama Evrope gde smo već na tržištu - u Francuskoj, Grčkoj, Austriji, Švajcarskoj i Holandiji. Zato sam ubeđen da i ovde neće biti drugačije - dodaje Zerk za "Vesti".

2024 © - Vesti online