Subota 21.03.2015.
04:13
B. Đokić - Vesti

Ratovao u Ukrajini iz stana u Rusiji?

facebook.com/Deki Srbija
Vezan, a smeši se: Počuča sa lisicama

Informacije proverava srpska policija, koja ne isključuje mogućnost da se radi i o nekom sukobu između dve grupe Srba, dobrovoljaca u Donjetskoj i Luganskoj oblasti Ukrajine, onih iz prvih dana građanskog rata i onih koji su nedavno došli u Donjeck.

Srpske bezbednosne službe sumnjaju u ovu priču.

- Nikakve informacije o hapšenju Počuče nismo dobili. Prema našim saznanjima, Počuča se uopšte ne nalazi u Ukrajini, već u Rusiji. Naime, on je u početku, kad je otišao iz Srbije, bio u Ukrajini, ali je kasnije veći deo vremena proveo u okolini Moskve. Povremeno bi išao do Ukrajine, tako da sumnjamo da je on uopšte uključen u tamošnje događaje - dodaje izvor "Vesti".

Jedini koji se oglasio povodom hapšenja Počuče jeste Berić. On navodi na svom Fejsbuk profilu da je i on bio meta planiranog ubistva i to po naređenju izvesnog Gorana Ranisavljevića Gerovca, bivšeg pripadnika Arkanove Srpske dobrovoljačke garde.

Berić tvrdi da su pripadnici proruske bezbednosne agencije Donjecke narodne republike sa Počučom uhapsili i Vladu Staniša iz Šajkaša.

Njih dvojica se navodno terete za pripremu atentata i diverzantske akcije, kao i za pripremu ubistva dvojice srpskih državljana koji se bore na strani proruskih pobunjenika u Ukrajini.

Šmokljani

Na Fejbsuku je Berić objavio fotografije Počuče i Stanića uz potpis "dvojica šmokljana koja su krenula da prospu srpsku krv". Na fotografijama se vidi kako Počuča vezan lisicama pokušava da obuzda osmeh, dok Stanić nije ni vezan lisicama, a u pozadini se vidi osoba s cigaretom u ruci. Fotografije su napravljene u privatnom stanu, nimalo nalik na pritvor.

Poternica

Počuča je u Ukrajinu otišao marta 2014. nakon što je preko Fejsbuk profila pozvao navijače srpskih klubova da "ne troše pesnice između sebe", već da se udruže i pretuku pripadnice NVO Žene u crnom. Protiv njega je pokrenut krivični postupak, ali je pobegao. Za njim je raspisana poternica.



 

2024 © - Vesti online