Sreda 25.03.2015.
09:37
Vestionline

Vodimo vas na predstavu - "Jazbina"! Javite se!

teatar78.com
Detalj iz predstave "Jazbina"

Na vama je samo da nam do četvrtka, 26. marta u 12 časova, pišete na adresu redakcija@vesti-online.com i ostavite ime i prezime, uz napomenu: Za predstavu Jazbina.

Najsrećnije, dakle, očekuju 15 x 2 ulaznice, a dobitnicima ćemo u četvrtak, 26. marta posle 12 časova, odgovoriti na mail i obavestiti ih o svim detaljima u vezi sa nagradom.

Reč je o drami univerzalne tematike; ostanka i opstanka na građanskim ratom zahvaćenom području, gde jedan sasvim neobičan bračni par preživljava u svakodnevnoj borbi za opstanak.

Egzistencijalna borba istovremeno pokreće sukobe među junacima i neprekidne unutrašnje borbe u svakom od njih, preispitujući različite aspekte ljudskog bitisanja - od ličnog, preko socijalnog, do nacionalnog. U nizu svakodnevnih situacija, u jazbini, ispreda se priča o majoru koji živi da bi “dig'o revoluciju”, paralizovan fizički, a paralisan stanjem u kome se nalazi ceo jedan narod.

Na prošlogodišnjem festivalu Zvezden Prah, u Bugarskoj, predstava je osvojila nagradu za najbolju predstavu i najbolje glumačko izvođenje.

Uloge: Miloš Ristanović, Jelena Balević, Nikola Rnković, Nataša Sparić, Mihailo Rnković
Scenario i režija: Mladen Lukešević
2024 © - Vesti online