Petak 20.03.2015.
13:10
jutarnji.hr

Hrvatske prostitutke koštaju 100€: Seks plaćali poznati sportisti, novinari i pevači!

blisstree.com
Nadzirali društvene mreže preko kojih su usluge nuđene. Plus, pratili kontakte prostitutki ( Foto:Ilustracija)

Akciju je policija sprovodila nekoliko meseci nadzirući društvene mreže preko kojih su usluge nuđene. Policajci su pratili kontakte prostitutki, pa su pritom otkrili kako se među njihovim klijentima nalaze i poznate osobe iz javnog života.

Među klijentima je bilo nekoliko advokata, pevač, sportista i TV novinar. Iako su svi organizatori uhapšeni istovremeno, radi se zapravo o četiri različita slučaja podvođenja. U nekim od slučajeva makroi su podvodili i decu koju su “regrutovali” preko Fejsbuka, nekima nudeći otvoreno poslove eskorta, dok su nekima prezentovali kako se radi o poslovima hostesa i fotomodela, dali su kasnije pokušali pretnjama da ih prisile na prostituciju.

Jedan od organizatora D.T. je više puta preko Fejsbuk stranica na kojima je tražio devojke za posao hostese, pokušao maloletne devojčice da nagovori na pružanje seksualnih usluga.

Međutim, neke od devojaka su ga odbile i sve prijavile policiji koja je od tada D.T. počela tajno da nadzire. Jedna od maloletnica se u strahu zaključala u unajmljeni stan i odbila da primi “klijente” koji su joj došli na vrata.

U ostala tri slučaja, u kojima su korisnici usluga bile poznate osobe, radilo se o punoletnim prostitutkama koje su usluge pružale u zagrebačkim motelima i hotelima ili pak u stanovima, a cena je bila oko 800 kuna ili 100 evra po satu.

2024 © - Vesti online