Petak 20.03.2015.
10:19
Tanjug

Vučić: BiH poštujemo, Srpsku volimo

Tanjug
Vučić o investicijama i trgovini, entiteti ga ne zanimaju

Vučić je gostujući na BN televiziji rekao da je razgovarao mnogo puta sa rukovodstvom BiH o tome kako smanjiti carinske barijere, rekavši da smatra da je dobra ideja izgradnja zajedničkog garničnog prelaza.

- Treba nam što manje granica i prepreka - naglasio je Vučić.

On je naveo da je Srbija spremna za uklanjanje svih prepreka i da je uvek spremna za unapređenje života, trgovine i zajedničkog rada.

- Smatram da je to u interesu svakog građanina, bilo da je on Srbin Bošnjak Hrvat ili pripadnik bilo koje druge nacije - dodao je premijer.

Kako je rekao, Srbija je spremna da u tome bez ikakvih ograda učestvuje kao i u brojnim infrastrukturnim projektima, uz ocenu da su ti projekti od presudnog značaja za sve na ovim prostorima.

- BiH je država koju mi poštujemo - RS violimo - i nijedno ni drugo ne krijemo i otvoreno to govorimo na svakom mestu... Mislim da je to pošten, iskren, odgovoran i ozbiljan odnos - rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje kako Srbija vidi BiH.

Vučić je rekao da Srbija želi što bliže odnose sa RS, a isto tako i sa BiH. Kako je dodao, posle 25 teških godina moramo da se okrenemo na to da odnose unapređujemo, jer moramo da razmišljamo o generacijama koje dolaze.

Na pitanja u vezi sa pominjanjem eventualnog stvaranja trećeg, hrvatskog entiteta i da li to predstavlja, kako neki kažu Pandorinu kutiju, ili sa druge strane da bi to bio doprinos stabilizaciji prilika, Vučić je odgovorio: "Srbija poštuje Dejtonski sporazum, Srbija poštuje svaki dogovor tri konstitutivna naroda" i dodao da Srbija ne želi da na bilo koji način narušava unutrašnje odnose u BiH.

- Stabilnost na celom zapadnom Balkanu je najvažnija za Srbiju - istakao je premijer Vučić i dodao da je uloga Srbije da bude stabilizujući faktor na svakom mestu.

2021 © - Vesti online