Petak 20.03.2015.
08:38
D. Dekić - Vesti

Antić u Portugal, Pozderac u Katar?

Tanjug
Lisabon sve bliže: Oliver Antić

U Portugal, kako su "Vesti" pisale, treba da ide Oliver Antić, savetnik Tomislava Nikolića. On bi u Lisabonu zamenio Mirka Stefanovića, strica potpredsednika demokrata Borislava Stefanovića, dok bi Jasminko Pozderac, rođak bivšeg ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića, prema pisanju medija trebalo da bude ambasador u Kataru ili Mjanmaru.

Pozderac dolazi iz redova socijalista, a nekada je bio direktor Zavoda za sport i medicinu.
Na mestu ambasadora pri Misiji UN u Njujorku mogla bi da se nađe Roksanda Ninčić koja je tamo bila posle promena vlasti 2000.

Mada se spekulisalo da će u Atinu ići Marko Blagojević, bivši generalni sekretar u Ministarstvu, umesto nedavno povučenog otpravnika poslova Branka Lazarevića protiv kojeg je podignuta optužnica zbog saradnje sa grupom narko-bosa Darka Šarića, ta kombinacija je otpala.

Blagojević, koji je od vozača u Upravi carina napredovao u vreme bivšeg šefa diplomatije Ivana Mrkića do visoke pozicije u MSP-u, ipak odlazi u grčko govorno područje, ali na Kipar. Atina se smeši Dušanu Spasojeviću, nekadašnjem ambasadoru u Turskoj.

Prazno i u Zagrebu

Srbija nema ambasadore ni u okruženju. Prazno mesto je u Zagrebu, a krajem godine, kada u Sloveniji ističe mandat Aleksandru Radovanoviću, biće i u Ljubljani. Mandat ističe i Ani Hrustanović u Rimu. Ako tamo ne ostane još četiri godine, spekuliše se da će otići za ambasadora pri EU u Briselu.

2024 © - Vesti online