Četvrtak 19.03.2015.
15:45 >> 16:33h
Tanjug

Deca presrećna: Pada sneg (na Crnom vrhu, Kopaoniku i u Boru)

Tanjug
Zima nije gotova!

Sneg umerenog intenziteta trenutno pada na Crnom Vrhu, a na Kopaoniku veje slab sneg, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Na Kopaoniku sneg s prekidima pada tokom celog dana, a debljina snežnog pokrivača iznosi 115 centimetara, rečeno je Tanjugu u meteoroloskoj stanici na toj planini

Oko 15.30 sati duvao je vetar brzine osam metara u sekundi, a izmerena je temperatura od minus šest stepeni, kaže dežurni u meteorološko stanici Branislav Marić.

Putni pravac iz prvaca Brusa, preko Jarma i Srebrnca, na kome preventivno dežuraju kruševčki putari, prohodan je i saobraćaj se odvija nesmetano.

- Na kolovozu ima nešto snega i duva vetar, ali ništa nije strašno - rekao je Tanjugu šef punkta Srebrnac Dejan Cvetanović.

Sneg je na Zlatiboru 42, Crnom Vrhu 26, a u Sjenici 13 centimetara.

Sneg u Boru, putevi prohodni

Sneg koji od jutros pada u Boru nije izazvao veće probleme u saobraćaju, a svi putevi u Timočkoj krajini su prohodni, navode u borskom preduzeću za puteve.

Iako je spoljna temperatura oko dva stepena Celzijusa, sneg se za sada ne zadržava na putu, dok je na ostalim delovima debljina pokrivača oko dva centimetra.

Neophodna je oprezna vožnja jer je kolovoz klizav zbog snega koji se ne zadržava na putu. Svi putevi u Timočkoj krajini su prohodni, a putari su spremni i za veće padavine, navode iz tog preduzeća.

Meteorolizi za naredne dane najavljuju prestanak padavina i postepeno povećanje temperature.

2024 © - Vesti online