Nedelja 25.04.2010.
14:39 >> 19:16h
Vestionline, Tanjug

Titula za Zimonjića i Nestora u Barseloni

Najbolji dubl sveta je do 20. zajedničke titule stigao posle veoma sigurne igre u drugom setu i odlučujućem produženom taj brejku, kada su, zahvaljujući ogromnom iskustvu, napravili dva mini brejka i stigli do trijumfa.


U prvom setu oba para su u prvih devet gemova držali svoje servise, a u desetom su Hjuit i Nouls uspeli da naprave prvi brejk i povedu. Usledila je očekivana reakcija Zimonjića i Nestora, koji su u drugom gemu dva puta oduzeli servis protivnicima, a potom su Hjuit i Nouls uspeli da vrate jedan brejk, ali ne i da izjednače.

Tako su Zimonjić i Nestor posle uspešne odbrane titule na mastersu u Monte Karlu odbranili i bodove iz Barselone, čime su pokazali da se i ove sezone nalaze u izvanrednoj formi.

Za pobedu u Barseloni, Zimonjić i Nestor su podelili nagradu od 89.660 evra. 

Verdasko osvojio Barselonu

 

Španski teniser Fernando Verdasko osvojio je ATP turnir u Barseloni, pošto je  u finalu savladao Šveđanina Robina Soderlinga rezultatom 6:3, 4:6, 6:3.

 

Ovo je bio šesti međusobni duel švedskog i španskog tenisera, a drugi trijumf Verdaska. Verdasko je trijumfom u Barseloni stigao do pete titule u karijeri, a druge u ovoj sezoni. On je trenutno deveti teniser sveta. Soderling je osmi teniser na ATP listi, a u karijeri je osvojio pet trofeja, a jedan ove sezone.

 

Pobednik turnira u Kataloniji osvojio je 500 ATP poena i novčanu nagradu od 286.000 evra, dok je poraženom pripalo 144.000 evra i 300 bodova za svetsku rang listu.

2024 © - Vesti online