Četvrtak 19.03.2015.
11:57
blic.rs

Tončev otkrio kako naprednjaci izmišljaju radna mesta za stranačke drugare

Fejsbuk
Novica Tončev vodi bitku protiv naprednjaka sa juga Srbije

Tončev za "Blic" tvrdi da je Stevanović, inače državni sekretar u Ministarstvu privrede, oštetio državu za skoro milion evra.

- Ne napadam i nisam napadao Vladu Srbije, nego lokalne funkcionere SNS u Surdulici koji vode javna preduzeća, kao što su "Vlasinske hidroelektrane", iz čijeg budžeta su u januaru platili oko 150 radnika sa po 80.000 dinara, i to uz pisanje fiktivnih sati rada. Tako je njih 20 radilo u januaru na zasađivanju cveća, njih 30 na razvoju sporta i kulture i to u preduzeću koje se bavi proizvodnjom električne energije, njih 20 je sređivalo arhivu i tako dalje. Oni su ti koji ne poštuju odluku Vlade o štednji - kaže Tončev.

Kako ističe, SPS podržava premijera Aleksandra Vučića i njegovo zalaganje za reforme, "ali ne i to što radi Boske (Dragan Stevanović) u Surdulici".

- Ne mogu da podržavam da se izmišljaju radna mesta sa satnicom od 500 dinara, dok je u državi štednja na svim nivoima - rekao je Tončev, koji je poslanik SPS i predsednik Skupštine opštine Surdulica.

On tvrdi da se u "Hidroelektranama" posao dobija preko partijske knjižice i da su samo u januaru članovi SNS i njihova uža familija fiktivno napumpali 5.061 sat radnog angažovanja.

Upućeni njegovo obrušavanje na Stevanovića, koji je i potpredsednik Izvršnog odbora SNS, vide kao nastavak pravog malog rata koji već neko vreme besni u Surdulici između socijalista i naprednjaka.

2024 © - Vesti online