Četvrtak 19.03.2015.
10:01
Srna

"Uvođenje sankcija Srbiji je bilo ispravno"

Tanjug
Majkl Kirbi: Vršili smo pritisak da uvedete sankcije Rusiji

Kirbi je rekao i da je postojao pritisak da Srbija uvede sankcije Rusiji, ali da to ne znači da tako nešto mora da se uradi.

- Taj pritisak znači da smo razgovarali, ali to nije isto kao i da nešto morate. To ne znači automatski i žestok pritisak - rekao je Kirbi TV N1.

On kaže da zna odakle potiče stav Srbije da se protivi sankcijama Rusiji.

- Smatram da u Srbiji postoje ljudi koji ne vole ni da čuju za sankcije protiv bilo koga - rekao je Kirbi, ocenivši da Srbija, zbog specifične istorije, ima specifično viđenje sankcija, jer je narod propatio.

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, Kirbi je rekao da je zadovoljan što su razgovori ponovo pokrenuti i ocenio da je Vlada Srbije ozbiljna u nameri da se približi EU i "popravi odnose sa susedima".

- Srbija je punom parom krenula u popravljanje odnosa sa susednim zemljama. Odnosi sa Hrvatskom su bolji, kada je Vučić postao premijer prvo je otišao u Sarajevo, a i odnosi sa Mađarskom su bolji nego pre. Imali smo kontroverze sa zastavom i albanskim premijerom Ramom, ali on je ubrzo došao ovamo i to je bila uspešna poseta - dodao je Kirbi.

2024 © - Vesti online