Sreda 18.03.2015.
15:59
Vestionline

Sale za Špance o Marjanoviću, Partizanu, Micovu, Srbiji...

Tanjug/AP
Surovi profesionalac: Aleksandar Đorđević

- Pre četiri godine, kada je Marjanović igrao za CSKA, stručnjaci su mu odredili putanju, pošto je prethodno postao juniorski prvak sveta. On je tip igrača koji sazreva kako godine prolaze, a sada se nalazi u zenitu svoje karijere, jer je shvatio svoje prednosti na terenu. Zvezda igra zonu i to mu u potpunosti odgovara. Rival mora da se prilagođava - rekao je Đorđević.

Legendarni as osvrnuo se i na incident sa Vladimirom Micovom, koji je izbačen iz ekipe pred Svetsko prvenstvo u Španiji.

Poruka Špancima: Posetite Beograd

Špance je zanimalo i kako je bilo na revijalnom meču u dresu Partizana...
- Revijalnu utakmicu su organizovali navijači Partizana, kako bi pomogli klubu koji se nalazi u velikim ekonomskim problemima. Atmosfera je bila fantastična, a svako ko to nije doživeo trebalo bi da poseti Beograd. Jedini deo tela koji me posle utakmice nije boleo bila je kosa (smeh).

- Kada sam se prvi put susreo sa igračima rekao sam im da moraju da vrate košarci ono što im je dala, kao i da to moraju da učine u dresu svoje zemlje. Godinama unazad košarka se u Srbiji svodila na sukobe i incidente Crvene zvezde i Partizana, pa su mediji pisali samo o tome. Za mene je to bilo nepojmljivo, zbog toga sam želeo da povratimo kredibilitet nacionalnom timu - iskreno će Đorđević.

- Nisam taj koji je izmislio i odredio pravila ponašanja u nacionalnom timu. Ako vam igrač odgovori kako ne treba, to je kraj. Tri minuta pre kraja poluvremena bacio je peškir, a kada sam ušao u svlačionicu on se već spakovao i otišao. To je ujedno označilo i kraj njegove reprezentativne karijere - bar dok sam ja selektor.

Između ostalog, osim ponavljanja da nema nameru da preuzme Real Madrid, Sale je otkrio i koga bi voleo da vidi kao pobednika Evrolige.

- Voleo bih da to bude moj kapiten Miloš Teodosić i njegov CSKA iz Moskve. Imaju sjajnu ekipu, a osim njih mislim da su favoriti za Fajnal for još Barselona, Real Madrid i Olimpijakos - zaključio je Đorđević.

2024 © - Vesti online