Utorak 17.03.2015.
22:50
Tanjug

"Neću i ne dam svu vodu Albancima na Gazivodama"

Twitter/ Aleksandar Vučić
Dijalog sa Albancima ključan za evropski put Srbije: Aleksandar Vučić

Vučić je rekao da vlada čini sve što može da bi napredovala na evropskom putu Srbije i otvaranju poglavlja u pregovorima sa EU, ali da laži nema - najvažnije po tom pitanju je dijalog sa Albancima na Kosovu.

- Da mi završimo to na način kako bi neko želeo, nikad nam niko ne bi govorio o medijima ili drugim pitanjima, ali pošto se to nije završilo onako kako su neki želeli, onda se izbacuju druge teme - rekao je Vučić za RTS.

Ponovio je da je Srbija na evropskom putu i da je to strateško opredeljenje Srbije, ali da ne može da prihvati da se Albancima, na primer, preda sve na Gazivodama.

- Svi znamo da je 24 odsto Gazivoda na teritoriji centralne Srbije, a treba da im damo svu vodu, da se Srbi s Kosova ništa ne pitaju.. Neću i ne dam - rekao je Vučić.

Upitan da li bi Srbi trebalo da se vrate u kosovske institucije, Vučić je rekao da to ne bi bio problem, ukoliko Albanci ispune koalicione uslove .

"Hoćemo u kosovske institucije jer bismo imali bolji pregled igre i uticaj, želimo da razgovaramo sa njima, ali ne možemo da uđemo u kosovske institucije pre nego što oni što su obećavali da će nešto da urade to i ne urade", rekao je Vučić.

Ponovio je da Vlada Srbije u ovom sastavu neće uvoditi sankcije Rusiji.

2024 © - Vesti online