Sreda 18.03.2015.
10:10
D. Dušanić - Vesti

Pevaj na engleskom da te svet razume

S. Sarić
Sjajan vokal na svakom jeziku: Bojana Stamenov

Kao i obično, javnost ima podeljeno mišljenje - jedni odobravaju i smatraju da će Bojana izvodeći pesmu na engleskom pre zablistati u pravom svetlu, dok drugi negoduju, jer smatraju da se na Evrosongu pored kvalitetnih kompozicija predstavljaju i tradicija i kultura jednog naroda.

Saradnja preko društvene mreže

- Čarli Mejson je sam došao do mene preko društvenih mreža i ponudio se da napiše tekst na engleskom jeziku za Bojaninu pesmu. Prihvatili smo i rezultat je sjajan. Mislim da pesma na engleskom realno može da postigne mnogo veći uspeh - kaže kompozitor Vlada Graić.

Zdravko Čolić, koji je sa "Gori vatra" bio predstavnik tadašnje Jugoslavije na evrovizijskom takmičenju 1973. u Luksemburgu, izjavio je da nema ništa protiv da se peva na engleskom. Slično mišljenje ima i Romana Panić.

- Bojani nikako ne može smetati to što peva na engleskom, već je za nju bolje. Više odgovara njenom glasu, njenoj pojavi i verujem da će da dobro proći u Beču. Ja joj držim pesnice od sveg srca - rekla je Romana.

Nevena Božović, koja je sa Sarom Jovanović i Mirnom Radulović činila grupu Moje tri i predstavljala Srbiju u Malmeu 2013. godine žali što se i njima nije pružila prilika da izvedu svoju numeru na engleskom:

- Činjenica je da je poslednje tri godine pobeđivala pesma koju su izvođači pevali na engleskom - kaže Nevena.

Kompozitor Saša Dragić dao je podršku našem timu.
- Bojana neka samo peva, ona je odličan vokal. Čuo sam da ćemo se ove godine predstaviti sa pesmom na engleskom jeziku i nemam ništa protiv. Ranije su pevači uvek pevali na srpskom, pa hajde sad da probamo drugačije, na engleskom, da vidimo kako i to izgleda. Nije to ništa strašno, treba pokušati.

Iako Riblja čorba nema evrovizijskog iskustva, njen frontmen Bora Đorđević zastupao mišljenje da treba pevati na srpskom.

- Ja jesam patriota i mislim da bi na Evrosongu uvek trebalo pevati pesmu na srpskom - ističe Đorđević.

Snežana Mišković Viktorija bila je sa Askama na Evrosongu 1982. u Engleskoj, kada su bivšu zemlju predstavljale numerom "Halo, halo".

- Po mom mišljenju Bojani je više odgovaralo da peva na srpskom, jer u domaćoj verziji bolje otvara glas, generalno je slobodnija i ubedljivija. Na engleskom mi zvuči nekako usiljeno - smatra Viktorija.

- Meni je super što će Bojana nastupiti sa engleskom verzijom - izjavio je Marko Kon, kompozitor i pevač, koji je nastupao sa numerom "Cipela" na Eurosongu 2009. godine u Rusiji i nije se baš proslavio.

Neupućena Neda

- Zaista nisam upućena šta se dešava oko Evrosonga, niti sam čula pesmu sa kojom Srbija ide na takmičenje, niti znam ko nas predstavlja. Ali, od sveg srca našem timu želim uspeh. To što ćemo se prvi put takmičiti sa numerom na engleskom, meni ne smeta. Ako i treba, šta fali - rekla je Neda Ukraden.



 

2024 © - Vesti online