Sreda 18.03.2015.
06:49
D. N. P. - Vesti

Mujović: Umalo da me ubiju!

www.mc.rs
Jedva spasao život: Hazbo Mujović

- Dok sam se kolima vraćao sa gradilišta fabrike paleta ispred mene se poprečio džip iz koga su sa bezbol-palicama u rukama, istrčala dvojica mladića i krenula ka mom vozilu. Jedan je otvorio vrata i pokušavajući da me izvuče udario u ramena, drugi je pokušao da sa suprotne strane uđe u kola i udari me bezbol-palicom po glavi. Srećom, u blizini se zatekla patrola policije koja je savladala napadače - istakao je na konferenciji za štampu Mujović.

On je zaključio da bi ga, da nije bilo policije, ubili.

- Reč je o nasilnicima već poznatim policiji koje je su angažovale kriminalno-političke strukture. Pošto legalno nisu mogli da preuzmu vlast u Sjenici, sada pokušavaju da me fizički uklone. Rekli su da će me, pošto nisu uspeli ovoga puta, ubiti narednih dana. I pored toga, na insistiranje tužilaštva u Sjenici oni su pušteni na slobodu. Ne osećam se sigurno, ne mogu da obavljam svoj posao za koji su me građani Sjenice birali, tražim da me država zaštiti - istakao je Mujović.

On je podsetio da je na njega pripreman još jedan atentat koji su bezbednosne službe sprečile u poslednjem trenutku, kao i da su u hajku protiv njega uključeni su i neki mediji u Novom Pazaru i Sjenici.

Krivične prijave

Policija je privela dve osobe A. N. i M. M. iz Sjenice, protiv kojih su podnete krivične prijave zbog napada na Mujovića. Jedan je sin bivšeg funkcionera SDA koji je napustio stranku i formirao novu partiju.

2024 © - Vesti online