Utorak 17.03.2015.
18:41
blic.rs

Perun u dresu Zvezde naredne sezone

rkcrvenazvezda.rs
Bez starca nema udarca: Nenad Peruničić, legendarni as svetskog rukometa

- Odluku da se reaktiviram doneo sam pre 15 dana, bukvalno sam, odlučio sam u jednom danu. Istina, hteo sam da to učinim i pre dve-tri godine, ali je problem bio dobijanje sertifikata. Sada su me povrede nekoliko igrača, što je bio udar na tim i na kvalitet, primorale da se vratim - kaže Peruničić za "Blic". 

Već na prvim treninzima, Nenad je doživeo povredu mišića zbog koje je pauzirao, a posle terapija očekuje da po treći put debituje u dresu Zvezde u borbi za opstanak u ligi. 

- Nisam očekivao da će se zbog mog povratka dići toliko prašine. Pomerile su se granice, Olafur Stefanson u 43. godini igra za Kolding u Ligi šampiona, u jednom vrhunskom takmičenju, golman Čelsija Bred Fridel ima 44... Nisam se zapustio, vodim računa i brzo ću vratiti formu. Makar da pomognem svojim igračima 10 do 15 minuta na terenu. To će im mnogo značiti.

Na pitanje ima li snage da vodi bitke za loptu s više od upola mlađima od sebe, Peruničić će spremno: - Neću da se namećem, hoću da se saigrači na parketu osećaju sigurno pored mene, da im budem deda na terenu (smeh). Uostalom, tako mogu i da me zovu - tata, deda... 

Na kraju odgovor na pitanje do kada će biti na terenu. - Prvo da s mojom Zvezdom izborim opstanak u ligi, a već me nagovaraju da i naredne sezone igram. Blizu sam prihvatanja - zaključio je Peruničić za dnevni list Blic.

2024 © - Vesti online