Utorak 17.03.2015.
11:55
S. Đ. - Vesti

"Koncert za deset struna" Maje Le Ru Obradović

Orange studio
Maja Le Ru Obradović

Ovaj kamerni duo specifičan je po ulozi instrumenata nalik onoj u mnogo češćoj kombinaciji violine i klavira. Poseban doprinos u dramaturgiji njihovog zajedničkog nastupa daju originalne kompozicije Maje LeRu. Pored zajedničkih nastupa obe umetnice imaju bogatu koncertnu i edukativnu karijeru.

Maja Le Ru Obradović ima bogatu internacionalnu karijeru. Rođena je u Srbiji, a odrasla i školovala se u Ženevi, odakle se 2010. godine vratila Beogradu, da bi živela u rodnom gradu. Za značajan doprinos umetnosti i književnosti, Ministarstvo kulture Francuske pre tri godine odlikovalo je Maju Le Ru Ordenom Viteza Umetnosti i Književnosti.

Do sada je imala brojne uspešne nastupe širom sveta. Snimila je osam CD-ova. Za svoj poslednji CD "Simfonija i gitara" dobila je mnogo pozitivnih kritika u štampi u Sjedinjenim Američkim Državama i dela su joj svakodnevno izvođena u 42 države SAD-a. Za svoje kompozicije ova umetnica nalazi inspiraciju u književnosti i poeziji, da bi potom inspirišući svojim delima druge umetnike, njena muzička dela prerastala u multimedijalne dogadjaje. Ulaz na koncert je slobodan.

2024 © - Vesti online