Ponedeljak 16.03.2015.
19:42
sputniknews

"Otmica zbog DNK je priča za malu decu"

Jutjub
Kriminalci "donjeg nivoa" nisu sposobni za osmišljavanje ozbiljnih scenarija

Prema spekulacijama domaćih medija tokom vikenda, devojčica je oteta je kako bi bila iskorišćena za dobijanje starateljstva nad gotovo identičnim detetom koje živi u Francuskoj.

Kako se navodi u medijskim napisima, otmičari su na internetu našli dete u Beogradu koje liči na ćerku jedne od otmičarki, a potom su odlučili da dete kidnapuju, odvedu ga u Francusku, urade DNK test i dokažu da otac deteta otmičarke nije pravi, kako bi dete pripalo majci.

Nikolić za Sputnjik kaže da je to "priča za malu decu“.

- Svaki kriminalac ovog nivoa, a ovi spadaju u onu ‘donju klasu’, nisu sposobni da osmišljavaju akcije ovakvog tipa. Uostalom, to se vidi i po tome kako su izveli otmicu. Mislim da nedostaje još karika za zaključivanje — otkud baš naselje Braće Jerković, otkud baš to dete - kaže Nikolić i dodaje da je jedan od pokazatelja i trapavost akcije otmičara, koju su najjasnije pokazali prilikom bežanja iz zemlje.

Prema njegovim rečima, malo je verovatno da se Francuzi koji su tako malo vremena proveli u stranoj zemlji, uspeli da se dobro snađu prilikom bega.

- Neko ko je u Srbiji prvi put, ili čak peti put, ne može da poznaje Beograd tako tako dobro. Ili su unapred imali pripremljenu logistiku, to jest insajdere, ili je nešto drugo u pitanju. Oni, jednostavno, nisu u stanju da putem dži-pi-es uređaja tako lako pronađu put iz Beograda - kaže Nikolić i dodaje da bi trebalo razmotriti i neke druge teorije, kao što je na primer trgovina dece.

On smatra i da je policijska akcija spasavanja deteta bila veoma uspešna, pošto je policija imala i opis kidnapera kao i marku i registarske oznake vozila u kome su se otmičari sa detetom nalazili.

Podsećamo, državljani Francuske, koji se sumnjiče za otmicu devojčice, u pritvoru će provesti do 30 dana. Osumnjičeni M. S. (45), S. A. G. (50) i Š. E. K. (25) uhapšeni su u petak, 13. marta, zbog sumnje da su oteli dete u beogradskom naselju Braće Jerković. Devojčica je pronađena nepovređena i vraćena je roditeljima.

2024 © - Vesti online