Utorak 17.03.2015.
09:39
B. S. - Vesti

Austrijanci oduzimaju Marovićima imovinu?

Srna
Crnogorski funkcioner, navodno, bio žirant za kredit od 8,5 miliona evra: Svetozar Marović

Prema informacijama koje su juče procurile iz kotorskog suda, Hipo lizing iz Klagenfurta, koji je u međuvremenu promenio ime u Heta lizing Karten GMBH, navodno je odobrio kredit od 8,5 miliona dolara firmi Galaksi za kupovinu luksuzne jahte pravljene po narudžbini, a da će pare biti uredno vraćene, svom svojom imovinom su, navodno, garantovali Marovići!

- Svetozar i njegov sin Miloš, međutim, sada tvrde da su njihovi potpisi i sadržaj menica falsifikovani, pa su trenutna naplata duga, odnosno aktiviranje garancija odloženi, a postupak je prerastao u ozbiljnu i neizvesnu parnicu. Ukoliko ne dokažu svoje tvrdnje, Marovićima će na doboš otići kuće i stanovi, poslovni prostori, placevi i imanje uknjiženo na Maroviće - pišu crnogorski mediji.

U medijima se, takođe, pominje da Austrijanci traže i da se blokiraju i svi računi Svetozara Marovića, odnosno da se stavi zabrana i na njegova primanja, plate koje prima kao potpredsednik vladajuće Demokratske partije socijalista i kao predsednik Borda direktora u Budvanskoj rivijeri.

Druga nevolja

Ovo je druga nevolja koja je za kratko vreme zadesila Maroviće, pošto je nedavno obelodanjeno da u švajcarskom ogranku britanske HSBC banke imaju tajni račun na kojem je u jednom trenutku, pre osam godina, bilo 3,8 miliona dolara. To bi značilo da su samo za tu godinu utajili oko 300.000 evra poreza, što za sobom povlači kaznu i do osam godina zatvora.

2024 © - Vesti online