Ponedeljak 16.03.2015.
19:24
B92

Muškarci, zaveštajte penise, možda nekom budu koristili

howtoenlargeyourpeninaturallytip.blogspot.com
Pet nedelja nakon presađivanja penisa, mladić imao normalne seksualne odnose

Profesor Frank Greve, koji je učestvovao u devetočasovnoj operaciji u Južnoafričkoj Republici kaže da su njegove fiziološke funkcije potpuno normalne i zajedno sa kolegama apeluje na ljude da zaveštaju polne organe, kako bi više muškaraca imalo priliku da vodi normalan život, uprkos amputaciji penisa.

Pre deset godina jedan muškarac iz Kine podvrgnut je istom zahvatu, ali je zahtevao od hirurga da mu uklone donirani penis samo dve nedelje posle operacije.

Profesor Andre van der Merve, koji je predvodio prvu uspešnu operaciju, proveo je godine eksperimentišući sa povezivanjem nerava, krvnih sudova i drugih elemenata koji su ključni za potpuno funkcionisanje organa.

Procedura je izvedena u okviru pilot studije o novoj tehnici i trebalo bi uskoro da bude uvrštena u standardnu ponudu bolnica u Južnoafričkoj Republici.

Naime, u proseku čak 250 muškaraca godišnje izgubi penis u ovom delu Afrike zbog brutalnih obreda inicijacije dečaka, naročito u plemenu Kosa.

Tokom juna, koji označava početak nove žetve, hiljade dečaka bivaju obrezane, a zatim poslato na preživljavanje u divljinu. Zbog infekcija koje uslede, veliki broj njih i umre, pa građanske grupe svake godine apeluju na zabranu ovog rituala.

Za sada je zakazano devet novih operacija presađivanja penisa.

2024 © - Vesti online