Nedelja 15.03.2015.
10:25
Tanjug

Gašić: Pilot je izabrao gde će da sleti, a zašto... saznaćemo

Reuters
Olupina vojnog helikoptera u njivi u Surčinu

Ministar odbrane je na TV Pink, povodom pogibije šestoro ljudi i jedne bebe prilikom pada letelice kod Surčina, na TV Pink rekao da u helikopteru, kao i u svakom avionu, postoji "crna kutija" koja snima sve podatke i razgovore tokom leta, tako da bi ona u istrazi mogla da rasvetli šta se dogodilo na letu helikoptera Mi -17.

- Helikopter Vojske Srbije bio je ispravan, najbolji u vazduhoplovnim snagama, opremljen uređajima za noćno letenje i za loše meteorološke uslove - rekao je ministar, ali nije želeo da komentariše spekulacije da helikopter nije imao goriva, kao ni stručnost pilota.

On je ponovio da je helikopter tri puta bezuspešno  pokušavao da sleti po gustoj magli, na pistu aerodroma Nikola Tesla, pre nego što se srušio u reonu Surčina, po povratku iz Raške.

- Mesto sletanja je izbor je kontrole leta i samog pilota... Šta se desilo i zašto je pilot izabrao i pokuša da sleti tri puta na aerodrom "Nikola Tesla“? Imao je i mogućnosti i alternativu - rekao je Gašić.

Meteo uslovi su bili povoljni i helikopter Vojske Srbije se spustio u Raškoj  preuzeo životno ugroženu bebu i krenuo ka Beogradu, jer zbog odrona puta nije mogla da bude transportovana kombijem do Kliničkog centra u Kragujevcu, rekao je Gašić.

2024 © - Vesti online