Nedelja 15.03.2015.
09:21
blic.rs

Bankari ukrali 200.000 evra

rt.com
Novac upisan u knjižicu i novac na računu klijenta nije se slagao

Pronevera u KBM banci otkrivena je pre nekoliko dana.

- Pronevera je otkrivena prilikom dolazaka deponenata banke u Lazarevcu kako bi podigli svoje štedne uloge. Klijenti su bili šokirani, jer na računima nije bilo onoliko novca koliko su uplatili proteklih meseci, iako su imali uredno overene uplatnice koje su dobili prilikom uplata. Novac, međutim, nije uknjižen u banci - rekao je sagovornik "Blica".

On navodi da još nije utvrđeno ko stoji iza te pronevere. Da li su to šalterski radnici, šef ekspoziture, sadašnji ili bivši, koji je nedavno premešten na drugo radno mesto.

- Istražuje se celokupno poslovanje ove filijale, kao i imovinsko stanje zaposlenih. Zasad se ne može reći da li je ta pronevera delo pojedinca ili grupe zaposlenih u ekspozituri. Ukoliko se ustanovi da iza pronevere stoji grupa, to bi za banku bilo mnogo gore jer bi tada nepovratno izgubila poverenje deponenata - rekao je sagovornik.

Zanimljivo je da ovo nije prva pronevera u ovoj banci. Pre pet godina u Aranđelovcu, čija filijala pripada istom okrugu kao i lazarevačka, uhapšena je Katarina T, tadašnja šefica službe kreditnih plasmana u ekspozituri Kredi banke. Ona je, kako je navela policija, bila osumnjičena za proneveru nekoliko miliona dinara.

Teretila se da je JKP "Bukulja" ispostavljala neistinite i znatno uvećane mesečne obračune za kredit oštetivši to preduzeće za 1.570.000 dinara. Katarina T, kako je navedeno, tom preduzeću mesečne obračune za uplatu kredita dostavljala je na privatni račun njenog rođaka iz Aranđelovca, a osumnjičena je i da je s tog računa podigla 726.000 dinara. 

2024 © - Vesti online