Subota 14.03.2015.
18:58
Tanjug

"Kijev ne poštuje obaveze i ne povlači vojsku"

en.wikipedia.org
Merkelova i oland da utiču na Kijev

Prema rečima predstavnika DNR i LNR Kijev je obavezan da usvoji dokumente koji će dodeliti specijalan status teritorijama u kojima se donedavno ratovalo.

Član Kontakt grupe ispred DNR Denis Pušilin je podsetio da prema tački četiri dogovora iz Minska, Kijev ima 30 dana da u Vrhovnoj radi usvoji Nacrt zakona o specijalnom političkom i ekonomskom statusu za region Donbasa.

Rok od 30 dana istekao je danas, 14. marta, a izvesno je da neće doći do usvajanja dokumenata, jer Vrhovna rada nije radila 13. i 14. marta.

Nakon isteka roka, predstavnici DNR i LNR, Pušilin i Igor Plotnitski zatražili su od nemačke kancelarke Angele Merkel i francuskog predsednika Fransoe Olanda, kao potpisnika sporazuma u Minsku, da utiču na vlast u Kijevu da donese zakon.

Lider LNR Igor Plotnitski je otišao korak dalje i naveo da ukrajinska vojska nije do kraja povukla oružje, iako tvrdi da je to uradila.

 -Videli smo da su krenuli sa tim, ali nisu završili. Pokušavaju da sakriju oružje i da ga održe u pripravnosti - rekao je Plotnitski.

2024 © - Vesti online