Nedelja 15.03.2015.
05:44
S. M. Tomić - Vesti

Gradite svoje toplane

twitter.com

U Hrvatskoj je svaki deseti građanin pod omčom banke koja mu je blokirala račun, a po županijama gledano, Riječani su izloženi pravoj finansijskoj torturi gradske firme za grejanje.

Prosečni račun za grejanje stana od 50 kvadrata u Zagrebu iznosi 380, u Sisku 320, a u Rijeci čak 1.269 kuna (170 evra). Riječani kojima su uveli čuvene merače toplotne energije organizovali su se u pokret otpora, dok im iz gradske firme poručuju - gradite svoje toplane.

U Bosni je teško stradala populacija pod finansijskom šifrom - žiranti, kojih ima više od 200.000. Banke kojima dužnici ne plaćaju rate objavile su pravi lov na njihove žirante, pa su nedavno u Tuzli sudski izvršioci stigli na prag sobarica i recepcionara hotela Tuzla. Više od 100 radnika bili su žiranti za kredit da hotel sačuvaju od stečaja. Hotel je u međuvremenu privatizovan, a novi vlasnik Slovenac je pobegao iz zemlje kad je stigla naplata kredita.

U Srbiji je Agencija za borbu protiv korupcije otkrila da je na izborima 2012. pomoć partijama uplatilo čak 47 korisnika socijalne pomoći, a čak 33 je uplatilo donaciju SNS-u.

S druge strane, sve je obradovala vest da je gradonačelnik Leskovca ovih dana proslavio je 50. rođendan u stilu holivudske zvezde sa oko 400 zvanica, dok su aktivisti SNS-a nosili majice sa natpisima "volimo te" i "hvala ti što postojiš".

2024 © - Vesti online