Nedelja 25.04.2010.
13:48
Tanjug

Raznet još jedan predajnik kosovske telefonije

Hoti je kazao da se eksplozija, u kojoj nije bilo povređenih, dogodila sinoć oko 21 čas u selu Košutovo.

U opštini Zvečan u eksploziji koja se dogodila dan ranije oštećen je još jedan predajnik ovog kosovskog provajdera.

Hoti je kazao da je i u jednom i u drugom slučaju korišćen eksploziv “TNT” sa sporogorećim štapinom.

“Kosovska policijska služba je u saradnji sa Kfor bila na licu mesta, obavili smo uviđaj i istraga u vezi sa ovim slučajevima se nastavlja”, rekao je portparol policije.

Selo Košutovo u kojem je došlo do incidenta je jedno od tri sela u opštini Leposavić koje je nastanjeno stanovništvom albanske nacionalnosti.

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović je u subotu uveče rekao reagujući na incident koji se dogodio u Zvečanu prethodnog dana rekao da se radi o određenoj vrsti provokacije, ali da Srbi ne žele nikakve sukobe u pokrajini iako neki možda priželjkuju takav scenario.

"Ne želimo nikakve sukobe iako druga strana možda priželjkuje scenario u kojem bi srpska zajednica reagovala nasilno. Nama nije do sukoba, mi želimo dijalogom da rešavamo sve probleme, između ostalog, i ovaj problem telefonije koji jako opterećuje srpsku zajednicu", poručio je ministar Bogdanović.

U gotovo svim delovima Kosmeta južno od reke Ibar privremene institucije samouprave su u poslednja dva dana isključile i odnele antene sa skoro svih repetitora mobilne telefonije Telekoma Srbije i Telenora, čije je usluge koristilo više od 100.000 Srba u pokrajini.
 

2024 © - Vesti online