Subota 14.03.2015.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: Vesti

Bolesnima, gladnima i siromašnima

Vesti
Stigli novi prilozi iz Nemačke i Australije

Plemenita Gordana iz Vulongonga uputila je i to ne prvi put 130 dolara ubogom bračnom paru Tomislavu i Stanislavi Pešić iz udaljenog planinskog zaseoka Anđelinkovci na Bareliću, a čiji život su obeležili siromaštvo i bolest, u želji da im olakša zimske dane. Ujedno je, kao i uvek, pozdravila naše novinare za koje se "moli da ih bog čuva".

Sneg omeo uručenja: Faksimil pisma iz Vulongonga

Kako je ponovo sneg zavejao ovih dana i južnu Srbiju, molimo sve dobrotvore da malo sačekaju na uručenje njihovih priloga, jer naš novinar iz Vranja već danima nije bio u mogućnosti da se probija kroz smetove sve do kuća štićenika "Vesti" i da im uruči novčane donacije. Svi štićenici su obavešteni o prispeću vaših donacija.

Redovni donatori, porodica Đukić iz Melburna, uputila je kao i svaki mesec prilog od 150 AUD
stalnim štićenicima samohranoj majci Slađani Stanković i njenom sinu Kristijanu iz Leskovca, čime im pomažu već duže vremena da opstanu uprkos finansijskim teškoćama i da se dete normalno školuje.

Naš verni čitalac Goran Ostojić iz Štutgarta u Nemačkoj, rodom iz Teslića, uputio je posredstvom Vestern uniona 150 evra pomoći porodici Radunke Kadić, udovici i trima ćerkama poginulog Srbina Slaviše Kadića na radu u Sibiru, čije telo nije još dopremljeno iz Rusije.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Iz Minhena u Nemačkoj, naš stalni anonimni darodavac N. J. ponovo je uputio mesečnu apanažu za dva štićenika: po 55 evra Dejanu Miloševiću, bivšem ratnom dobrovoljcu iz Vranja kao i starini iz Omarske, Ranku Majstoroviću. "Vesti" se zahvaljuju svim darodavcima i našim čitaocima.

Dar iz Adelejda

Najnoviji prilog od 500 australijskih dolara stigao je od već nama poznate dobrotvorke B. G. iz Adelejda, uz pismo, u kojem je ova humana žena podelila ova sredstva na tri dela: suma od 100 dolara ide za našu akciju "Jedna kašika više", za pomoć narodnim kuhinjama na Kosmetu o kojima se brine Humanitarna organizacija Eparhije raško-prizrenske Majka devet Jugovića. Donacija od 200 dolara adresovana je na hrabrog borca petogodišnjeg Sergeja Milićevića iz Beograda, obolelog od tumora na mozgu, za njegovo dalje lečenje u Turskoj. I treći dar od 200 dolara takođe je namenjen bolesnom dečaku, malom Pančevcu Vladimiru Đorđeviću koga čeka treći operativni zahvat, uklanjanje ciste na mozgu, zakazan u Moskvi. I poželela - da obojica ozdrave što pre.

2024 © - Vesti online