Subota 14.03.2015.
04:30
zena.blic.rs

Želite lice bez bora? Pridržavajte se ovih pravila

doctorandcare.com
Budite oprezne i kosnsultujte dermatologa prilikom izbora antiejdž preparata

Budite svesne lažnih obećanja

- Mnoge kreme za lice su skupe i nemaju odgovarajuće sastojke koji bi mogli da promene strukturu ćelija kože - rekla je Des Fernandez.

Ona je dodala da brojni preparati čine kožu hidriranom i mirišljavom, ali ne čine ništa kako bi ona izgledala mlađe i kako bi nestali tragovi stareenja na njoj.

Doktorka ističe da dobri antiejdž preprati sadrže vitamin A, antioksidanse, peptide i hijaluronsku kiselinu. Potrudite se da nabavite ova sredstva.

Dajte koži njenu dozu vitamina

Mladolik i zdrav izgled kože najbolje čuvaju vitamini. Nedostaci ovih hranljivih sastojaka se jasno vide na licu.

Na primer, manjak vitamina A dovodi do toga da se i u dvadesetim na licu pojave sitne bore i znaci pigmentacije. Koža zbog tog nedostatka postaje gruba i suva. Ovaj vitamin štiti kožu od takvih oštećenja.

- Vitamin A deluje na DNA i utiče na strukturu ćelija kože. To je veoma važno za funkcije kože koja se svakodnevno urušava štetnim sunčevim zracima. Fotostarenje je uzrokovano nedostatkom ovog vitamina- rekla je doktorka Des.

Dermatolog savetuje da se koriste kreme bogate ovim vitaminom, koje sprečavaju negativno dejstvo slobodnih radikala.

Čuvajte kožu od sunca

Des Fernandez naglašava da svaki put kad boravite na suncu na kožu stavite preparate sa zaštitinim faktorom.

Ipak, Des kaže da se ne preteruje sa njihovom upotrebom, ona najčešće koristi sredstva sa faktorom od 15 do 25, i nikad preprate sa faktorom većim od 30.

- Postoji mala razlika u zaštitti preparata sa faktorom 30 i faktorom 100. Treba da na lice nanosite što manje hemije. Koristite ulje sa vitaminom A kako bi se pojačala zaštita- dodaje doktorka.

Ne čistite lice ujutru

Veliki broj žena ujutru čisti lice na isti način i istom merom kao da se na njemu nalazi šminka. Ta jutarnja rutina čišćenja ne čini dobro koži, jer uništava prirodna ulja na licu.

- Ako koristite šminku, uveče je skinite, a ujutru za čišćenje lica koristite samo vodu- poručuje doktorka Fernandez.

Posle blagog umivanja na kožu treba da stavite kreme bogate vitaminima A, E i C, a zrelije dame u svoj ritual ulepšavanja moraju da uvrste sredstva sa peptidima.

thestagesofbeauty.com
Pravo vreme za čišćenje lica je noć, ujutru je dovoljna samo voda

Hidrirajte kožu uveče

Veoma je važno da kožu pripremite za noć. Na lice stavite vitaminske kreme, posebno je bitno da u preparatima za negu bude vitamina B3, koji pozitivno deluje na cirkulaciju i sprečava pojavu pigmentacije.

Isprobajte tretman iglicama

Doktorka Des Fernandez ističe da iglice pokreću cirkulaciju krvi i da kožu čine mladolikom. Posle tretmana iglicama preprati za negu deluju još efektivnije.

Kako je rekla dermatolog, rezultati tretmana se vide posle šest nedelja.

Neka na vašem tanjiru bude prava duga boja

Ne smete da zaboravite ni na zdravu ishranu, na voće i povrće, i to na ono raznovrsno, koje mora da bude  vašem jelovniku.

Ponovo se vraćamo na stari dobri vitamin A, kako doktorka kaže, on treba da završi i na vašem tanjiru. Pileća džigerica i riba su veliki izbor ovog vitamina.

Odaberite prave suplemente

Des Fernandez kao najbolje suplemente, izdavaja vitamine A, C, D, E, beta karoten,cink i zeleni čaj.

A kad u potpunosti izbacite sredstva za čišćenje kože lica, nastaje ovo

Savete  doktorke Des Fernandez slušaju mnoge poznate dame, poput Salme Hajek, Alekse Čang i Lejdi Gage. Njih je testirala i Erika, ova Britanka 31 dan  je provela bez sredstava za čišćenje lica. Higijenu kože lica održavala je vodom. Trudila se da koristi što manje šminke i da sledi preporuke o zdravoj ishrani.

Bilo joj je "dozvoljeno" da noću koristi losion i kreme sa retinolom, diskretnu šminku na očima skidala je prepratima za uklanjanje mejkapa.

Na početku eksperimenta plašila se rezultata svoje odluke. Ali ubrzo su je komentari da nikad nije izgledala lepše ohrabrili da nastavi sa testom. Svojim novim navikama sačuvala je na koži prirodna ulja. Količine tih hranljivih sastojaka su bile toliko velike, da je Erika shvatila čega je sredstva za čišćenje lice lišavaju.

Sjajna koža, bez bubuljica, bora i ostalih neprivalnosti bile su posledice Erikonog eksperimenta.

2024 © - Vesti online