Petak 13.03.2015.
15:46 >> 16:49h
Blic.rs

Ne sarađuju sa policijom: Otmičari iz BMW-a pričaju na španskom

Tanjug
Završena potera: Osumnjičeni odbijaju da sarađuju

Uhapšeni otmičari pričaju na španskom jeziku i neće da sarađuju sa policijom.

Još uvek se ne zna da li se lažno predstavljaju, ili je zaista reč o strancima.

MUP je već ušao u proces provere identiteta otmičara sa kolegama iz inostranstva.

Otmica se dogodila oko podneva u kod broja 227 u Ulici braće Jerković.

Snimak uhapšenih otmičara:

Očevidac: Gurnuo majku na asfalt

Vera Nedeljković, očevidac otmice objašnjava za list "Blic" da je muškarac obučen u crno prišao majci koja je šetala sa detetom.

- Majku je grubo odgurnuo, ona je pala na asfalt pa joj je istrgao dete iz ruku, stavio u kola i odvezao - kaže Vera Nedeljković.

Otmičari, muškarac i žena, su pokušali da probiju policijsku rampu kod Šimanovaca na autoputu Beograd - Šid, kad su ih policajci zaustavili. U kolima se nalazilo dvogodišnje dete.

Policija je odmah slikala dete i poslala sliku ocu, da bi potvrdili da li se radi o otetoj devojčici.

Damir P, otac otete devojčice M. P (2), koji se brzo posle otmice pojavio u ulici Braće Jerković, identifikovao je dete i dvosatna drama je okončana. Posle tog razgovora je otišao u beogradsku policiju.

Vučić pohvalio brzu reakciju MUP

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas je, povodom hitre i uspešne akcije pronalaženja otete devojčice, pohvalio rad pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

- Otmica deteta u beogradskom naselju Braće Jerković uzbudila je celu javnost Srbije. Ponosan sam na reakciju države i čestitam ministru unutrašnjih poslova i policiji na hitroj i efikasnoj akciji, navedeno je u sopštenju

Premijer je pohvalio policajce operativce, koji su učinili sve da spasu otetu devojčicu, čak i u trenutku kad su kriminalci, bežeći od policijske potere, pokušali da je bace preko ograde, kaže se u saopštenju premijera Vučića.

2024 © - Vesti online