Petak 13.03.2015.
10:07
Vestionline, Tanjug

Đoković: Moja smena nije na vidiku

Tanjug/AP
Raspoložen pred mečeve u pustinji: Novak Đoković

Đoković je kao prvi nosilac bio slobodan u prvom kolu. Biće to njihov osmi međusobni duel, a srpski teniser vodi sa 7:0. Poslednji put sastali su se u Majamiju 2012. godine i Đoković je slavio sa 6:4, 6:4.

Masters u Indijan Velsu igra se za nagradni fond od 7.107.445 dolara.

- Ovo je jedan od najvećih turnira u sportu posle Grend slemova. Lepo je videti da se Leri Elison, direktor turnira, i svi ljudi koji rade u organizaciji trude da se igrače osećaju veoma udobno. Tu su novi objekti, tereni, novi stadion koji je renoviran prošle godine. Stvarno sve izgleda kao na Grend slemu i to ohrabruje igrače da igraju najbolje - rekao je Đoković.

Muškim tenisom godinama dominira velika četvorka koju čine Đoković, Federer, Nadal i Marej, a Đoković ne očekuje da će se situacija skoro promeniti.

- Posle mnogo priče o tome više nisam toliko iznenađen. Veće iznenađenje bilo bi da se dogodi nešto drugačije, ali ne očekujem da će to trajati zauvek. Pre ili kasnije doći će trenutak promene generacija na ATP listi, tako i moje, ali ne izgleda da će to biti uskoro - kazao je Đoković.

Turnir u pustinji poseduje poseban deo na kojem navijači imaju priliku da se približe i upoznaju sa igračima.

- Na ovoj maloj zelenoj površini se igrači istežu, odmaraju, zagrevaju za mečeve i ponekad igraju fudbal, pa je zabavno jer navijači mogu da vas vide, budu vam blizu i upoznaju lično, ne samo na teniskom terenu - zaključio je Đoković.

2024 © - Vesti online