Petak 13.03.2015.
09:50
D. N. P. - Vesti

Sankama spasavao stare i bolesne

D. N. Petrović
Sanke jedino stižu svuda: Ekipa spasilaca na terenu

Dacić se u Sjenici zatekao na odmoru, spremao se povratak u Francusku, ali, kada je video da je sneg zavejao i blokirao celu Peštersku visoravan i da se do blokiranih sela ne može ni moćnim buldožerima, odlučio je da produži odmor, stavi se na raspolaganje Opštinskom kriznom štabu i pomogne ljudima u nevolji.

- Imam motorne sanke, znam sam da ih vozim, želeo sam da pomognem ljudima i ništa mi nije bilo teško. Vozili smo po mećavi i po 20-30 kilometara, nosili smo lekove, prevozili lekare, evakuisali teške bolesnike. Staricu Kimu Pašković iz sela Fiulje, obolelu od bubrega, prebacili smo u sjeničku bolnicu, starac Mulaz Džigal iz Trijebinja doživeo je moždani udar, mi smo mu bili jedina nada, prevezli smo ga sankama do Sjenice, a potom je upućen u užičku bolnicu. I staru i bolesnu Đulu Vejselović iz Ursula takođe smo sankama dovezli do ambulantnih kola.... Još mnogima smo pomogli - priča Dacić.

On skromno dodaje:

- Ne mislim da sam uradio ništa posebno, smatram da je to bila moja obaveza i moj mali doprinos rodnom kraju koji puno volim i u koji često i rado dolazim.

D. N. Petrović
NIje mu teško da pomaže: Ethem Dacić

Kad za koji dan krene u Pariz Ethem će ključeve motornih sanki ostaviti ljudima iz opštine da njima, ako bude zatrebalo, pomognu zavejanim Peštercima...

Zahvalni zemljaci

- Ovo nije prvi put da nam vlasnici motornih sanki pomažu u nevolji, ove zime puno nam je pomogao Ethem i svi mi u Sjenici i na Pešteru znaćemo da cenimo ovaj njegov ljudski i humani gest - kaže Mića Kaličanin, šef Kriznog štaba u Sjenici.

2019 © - Vesti online