Petak 13.03.2015.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: A. Čukić

Budi human u svakoj nevolji

A. Čukić
Svetac iz naroda: Patrijarh Pavle

Na sajtu Srpske pravoslavne crkve istaknuto je da je eparhijama valjevskoj, žičkoj, šumadijskoj, zvorničko-tuzlanskoj, banjalučkoj, šabačkoj, sremskoj, timočkoj i braničevskoj u septembru 2014. uplaćeno 958.000 evra i 264.670 kanadskih dolara za ugrožene u nepogodama tokom 2014.

Takođe, razmotreni su urgentni zahtevi i odobrena sredstva za pomoć bolesnoj deci, odnosno finansiranje troškova njihovog lečenja u zemlji i inostranstvu.

Istaknuto je da će i u narednom periodu biti nastavljene aktivnosti fondacije Patrijarh Pavle, s ciljem prikupljanja sredstava radi pomoći područjima pogođenim elementarnim nepogodama.

Upućen je poziv svim ljudima dobre volje da, u skladu sa mogućnostima, doniraju sredstva fondaciji, koja će obezbediti da se posredstvom crkvenih jedinica na terenu na najefikasniji način pomogne svim licima kojima je potrebna podrška u teškim životnim trenucima njihovih porodica.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Priložnici

Najveći deo sredstava donirali su Moskovska patrijaršija, Bugarska patrijaršija, Kiparska arhiepiskopija i Grčka arhiepiskopija, Srpska pravoslavna crkva i dijaspora u SAD /Eparhija istočnoamerička, Eparhija novogračaničko-srednjozapadnoamerička i crkvene jedinice Eparhije zapadnoameričke, zatim Eparhija kanadska, Pravoslavna crkva u Češkoj, Varšavska mitropolija, Eparhija zapadnoevropska, Eparhija britansko-skandinavska, Crkvena opština London i Srpska pravoslavna crkvena opština Johanezburg.

2024 © - Vesti online