Sreda 11.03.2015.
22:15
Tanjug

"Partizan je fenomen"

youtube.com
Predrag Danilović, predsednik Partizana

Danilović i Đorđević bili su učesnici revijalnog meča "Grobari za nas",  organizovanog kako bi se poboljšala teška finansijska situacija u klubu.

- Večno ću biti dužan navijačima Partizana na bezrezervnoj podršci koju pružaju klubu. Oni ne navijaju za pojedince, već za klub, jer svi mi smo potrošna roba. Hvala i onima koji nisu bili u hali, a pomogli su. Ovo je fenomen koji nećete naći u svetu - rekao je predsednik Partizana Danilović na konferenciji za novinare u hali Pionir.

 On je zahvalio aktuelnom selektoru reprezentacije Srbije Đorđeviću, koji je otkazao obaveze i put u Minhen, gde je trebalo da prišustvuje meču Evrokupa Bajern - Valensija.

- Naše uzjamano poštovanje svih ovih godina, najlepše trenutke u igračkoj karijeri delio sam sa Saletom, to se ne može izbrisati. Neizmerno sam mu zahvalan. Bez ikakve skromnosti, želim da naglasim da nije isto kada je on ovde i kad nije prisutan, on je ovaj klub učinio besmrtinim u Istanbulu 1992. i svima nama učinio karijere boljim - rekao je Danilović.

Prema njegovim rečima, akcija imaće efekat pod uslovom da se nastavi. -Akcija ima veliki značaj, jer je svaki dinar Partizanu neophodan. Svaki dinar ide igračima, ovo će malo da ublaži tešku finansijsku situaciju. Prava stvar će biti ako akcija zaživi. Zahvaljujem svima koji su došli, i onima koji nisu, ali su pomogli - rekao je Danilović.

Đorđević je naglasio da je odložio obaveze i put u Nemačku najviše iz zahvalnosti koje oseća prema Danilovću, koji je kao reprezntativac mnogo toga uradio za nacionalni tim.

- Fenomen košarke je dokazan po ko zna koji put, sve pohvale za organizaciju ovakve utakmice. Sve pohvale navijačima Partizana, pokazali su kako se bodri, voli i navija za svoj klub u teškim trenucima. Moje divljenje fenoemenu košarke koja ne postoji samo na terenu, već i na tribanama. Igrali smo protiv legendi, za neke sam navijao, sa nekima bio saigrač - rekao je Đorđević.    

2024 © - Vesti online