Četvrtak 12.03.2015.
09:39
I. K. - Vesti

Kusturica snima na Krimu

Srna
Emir Kusturica i Nikita Mihalkov

- Budući projekat važan je za osećaj jedinstva slovenskih naroda. Mi smo razmatrali podršku jednog od Kusturičinih filmova. Ali, država se ne bavi neposredno proizvodnjom, već dajemo novac privatnim kompanijama. Ako se sve usaglasi, Ministarstvo kulture spremno je da finansira projekat preko firmi s kojima je Kusturica pregovarao - rekao je Medinskij.

Ministar je istakao da je Kusturica jedan od najtalentovanijih režisera u svetu.

- Razgovarali smo i našalio sam se: "Emire, nama je ugodno da podržimo tvoj projekat zato što se u zlato pretvara sve čega se prihvatiš." Odnosno, to će obavezno da dobije zlatnu palmu - ispričao je Medinskij.

Emir Kusturica u decembru je u Moskvi rekao da bi hteo na Krimu da snimi film o ratu. On je tada prisustvovao na otvaranju Nacionalne škole filma Mreža, obrazovnog projekta usmerenog na podršku mladim rediteljima i scenaristima.

- Hteo bih da radim na Krimu, gde je dobro i interesantno snimati. Verovatno bi to bio film o ratu - rekao je Kusturica učenicima škole.

On je tada pozvao mlade ruske kinematografe da se ne bave imitacijom holivudskih filmova, nego da propagiraju svoju zemlju i njene istorijske vrednosti. Po njegovom mišljenju, rusko tržište preplavili su holivudski blokbasteri na štetu svih ostalih filmova.

2024 © - Vesti online