Sreda 11.03.2015.
17:41
mondo.rs, RTV BN

Čović: Partizan ima veći budžet od nas!

kkcrvenazvezda.rs
Nebojša Čović, "alfa i omega" KK Crvena zvezda

Čelnici i ekipa Crvene zvezde Telekom u naredna tri meseca će učiniti sve da ostvare zacrtane sportske ciljeve, osvajanjem dva trofeja i novim plasmanom u Evroligu, najavio je Nebojša Čović (56) prilikom gostovanja na televiziji BN. On je dodao da je u sportu "teško davati tvrda obećanja, posebno u sportovima sa loptom" i konstatovao da crveno-beli ne raspolažu toliko velikim novcem, kao što se priča.

- Daćemo sve od sebe da osvojimo trofeje, koji su nam preko potrebni. Da budemo prvi u ABA ligi, time da obezbedimo učešće u Evroligi i da uzmemo domaći šampionat. Ne mislim da će to biti lako, jer imamo jake konkurente, koji gotovo svi imaju veći budžet nego mi, o čemu se malo govori -  istakao je Čović i dodao:

- Kada analizirate vodeća četiri kluba ABA lige, mislim da je naš budžet na četvrtom mestu. Da ne upoređujem Budućnost i Cedevitu, a i Partizanov budžet je veći od našeg. Samo što mi ne kukamo.

Prema njegovim rečima, ukupni budžet "sistema Crvene zvezde" iznosi 5,6 miliona evra bruto, od čega dva miliona ide na servisiranje starih dugova.

- U okviru efektivnog budžeta od 3,6 miliona evra su plate i premije prvog tima, kompletnih stručnih štabova svih selekcija, stipendije za juniore, kadete, kao i novac za mladi, razvojni tim, koji je kombinovan u okviru FMP-a i trenutno zauzima prvo mesto u Košarkaškoj ligi Srbije. To sve košta 3,6 miliona evra i to bruto. Nemamo nijedan razlog da lažemo - rekao je Čović.

Čović je ponovio da Dejan Radonjić ima punu podršku uprave i da je kontinuitet stručnog rada preduslov za dobre rezultate.

2024 © - Vesti online