Sreda 11.03.2015.
12:00
Lj. M. - Vesti - Foto: Lj. Mudrinić

Radost Marjanovića

Lj. Mudrinić
Poklon Kola srpskih sestara: Slatkiši za male Majstoroviće

Ipak, ove godine u njihovom domu svetli sijalica, desetoro dece se školuju, iako vredna domaćica ni sama ne zna kako uspeva da nahrani sva usta od sto evra, kolika im je mesečna pomoć države i poneke pare od malo stoke koju su posedovali. Za majku Miru svaki dar je velik.

"Svaka je pomoć mojoj porodici dobrodošla, najgore je čekati da ti neko udeli, a sam si sposoban za posao. Velika mi je želja da imam posao, da mi ide radni staž, ali kako posla nema, znam da ako sama ne zavrnem rukave, da ništa neću ni imati", kaže Mira koja sa suprugom Draškom često nadniči po tuđim imanjima.

Jednu od najlepših vesti primili su nedavno od Humanitarne organizacije Srbi za Srbe koja je pomogla siromašnim Marjanovićima da kupe četiri dunuma zemlje.

Slatki paketi

- Doneli smo hranu, slatkiše, higijenski materijal i nešto garderobe porodici Marjanović, najbrojnijoj na području Prijedora. Nažalost, mi možemo podeliti samo ono što nam pošalje crkva iz inostranstva i iz Slovenije, što i uručujemo višečlanim familijama - ističe Dušanka Matijaš, članica Kola srpskih sestara Prijedor.

"Da nije bilo njihove pomoći od hiljadu evra ne bismo mogli da kupimo zemlju koja nas je koštala 2.500 evra. Prodavala sam telad i ovce da prikupim potrebna sredstva za zemlju od koje očekujemo spas", poručuje Mira Marjanović uverena da će sada konačno stati na svoje noge kada su kupili zemlju i overili prepis.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online