Sreda 11.03.2015.
02:30
zadovoljna.hr

Ove strahove u seksu dele i muškarci i žene

howtooliveoil.com
Zajedničkim snagama prebrodite svoje strahove i okrenite se uživanju

1. Podrhtavanje mišića i iznenadni grčevi

Seks ja telesna aktivnost koja zahteva dobru formu. Ako ne vežbate redovno, ili ne održavate kondiciju na neki drugi način moguće je da ćete usred zahtevnije seksualne poze osetiti bol u mišićima, ili osetiti iznenadno grčenje tela. Fizička nelagoda će vas naterati da prekinete senzualno uživanje, ali i smanjiti zainteresovanost za nastavak “akcije”.

2. Znojenje tela

Seks podstiče lučenje znoja tela, i to je krajnje normalna biološka reakcija. Ali uprkos tome, muškarci i žene strahuju da će miris i količina izlučevina odbiti partnera od daljeg seksualnog uživanja. Imajte na umu da bi redovne higijenske navike trebalo da uklone sve realne razloge za brigu oko vaše prirodne arome.

3. Kako vam izgleda guza iz određenog ugla

Većina žena oseća neki tip nelagodnosti u vezi sa telom ili njegovim pojedinim delovima. Kad je guza u pitanju, od nje nisu “vakcinisani” ni muškarci, koji se osećaju posebno izloženo u pozama u kojima partnerka ima pristup pozadini.

4. Da li ste prespori / prebrzi “na okidaču”

Koordinirano postizanje orgazma u istom trenutku kod dve osobe tako je retka pojava da je postala urbani mit koji niko ne očekuje u spavaćoj sobi. Svako ima svoj ritam, koji je dodatno uslovljen “hemijom” s partnerom i njegovom veštinom među čaršavima. Ponekad vas je strah da vam treba dugo vremena da postignete orgazam? Ne brinite se. Partner uživa u svakoj produženoj sekundi.

5. Da li imate premalo / previše dlaka na telu

Neke žene preferiraju dlake na muževnim prsima, a drugima su one odbojne. Neki muškarci vole “prirodnu” intimnu frizuru na ženi, a drugi telo bez dlaka. Besmisleno je razbijati glavu o željama vašeg partnera. Ako ste u krevetu, verovatno je sve u redu po tom pitanju. Ako baš želite da budete sigurni – pitajte, i postignite zadovoljavajući kompromis za obe strane.

6. Iznenadne telesne reakcije

Mogućnost ispuštanja vetra ili sličnog nelagodnog zvuka tokom seksa, oba pola baca u paralizirajuću brigu. Imajte na umu da je telo izloženo veliko fizičkom naporu i da ono proizvodi različite zvukove. Ako vam se nešto i “omakne”, nasmejte se, okrenite “incident” na šalu, i nastavite s uživanjem.

7. Imate li čudno lice u trenutku vrhunca

Svi se brinu kako izgledaju u trenutku postizanja vrhunca i kakve zvukove ispuštaju iz glasnih žica. Ne, vi niste posebni. Zaboravite na pornografske koreografije. Prepustite se uživanju.

2024 © - Vesti online