Subota 24.04.2010.
16:45
Vestionline

Vujošević: Želimo pobedu i trofej!

Partizan će nakon pobede nad Hemofarmom (72:67), u nedeljnom finalu regionalnog košarkaškog takmičenja igrati protiv Cibone.

"Možda učešće u Parizu na F4 Evrolige podsvesno oduzima određenu energiju, ali to neće da nas sputa", rekao je Vujošević i dodao:

"Zadovoljan sam što igramo u Areni. Sećam se jugoslovenske lige. Bila je to najjača liga posle NBA. Jedini naslednik te lige može da bude ova liga, iako je danas situacija drugačija. Igrači odlaze mladi u inostrane klubove, a najbolje ekipe s ovih prostora imaju probleme s finansijama. Cibona - Partizan je uvek bio derbi. U finalu su bitne povrede i sitne bolesti. U Evroligi smo dobili sve klubove, a motivacija će nam biti veća, jer ove sezone nismo pobedili Cibonu. Perasović je uveo disciplini u tu ekipu, a pokazalo se da novac nije jedini uslov za uspehe. Mi smo svesni da igramo protiv motivisanog protivnika, a šanse su izjednačene. Publika će da uživa", zaključio je Vujošević.

Jedan od najboljih igrača Partizana Dušan Kecman izjavio je da "crno-beli" žele da nastave seriju pobeda.

"Oba kluba imaju ambicije da osvoje Jadransku ligu. Daćemo sve od sebe da odigramo bolje nego u polufinalu", rekao je Kecman.

Trener Cibone Velimir Perasović istakao je da su oba kluba zaslužila da igraju finale.

"Oni dominiraju već nekoliko sezona, a to je naša motivacija. I kada igraju loše, imamo utisak da će da pobede i da se samo čeka da prelome meč. Niko ne može da ih razbije, a to je plod dugogodišnjeg rada s istim trenerom. Mi moramo da odigramo bolje nego u polufinalu. Imali smo loš šut za dva i tri poena, a na kraju smo pokazali da se može i tako ako su dobri drugi elementi igre", rekao je trener Cibone.

Igrač šampiona Hrvatske Bojan Bogdanović veruje u pobedu svog tima.

"Nismo navikli da igramo kao Partizan pred 10 ili 15 hiljada ljudi. To je na nas uticalo juče, ali mislim da smo prošlu tu adaptaciju i da neće da bude problema. Naše dve pobede u sezoni neće ništa da znače. Oni su tri puta zaredom osvajali Jadransku ligu, a naša prednost je što igramo pred navijačima u Zagrebu. Daćemo sve od sebe da ih skinemo s trona", rekao je Bogdanović.

Finalni meč na programu je sutra od 17,15 časova.

2024 © - Vesti online