Utorak 10.03.2015.
11:11
S. Đurić - Vesti

Čast je pevati pod srpskom zastavom

Tanjug
Glasajte za mene: Bojana Stamenov

- Velika mi je čast što ću predstavljati Srbiju na Evrosongu, ali pre svega i velika odgovornost. Srećna sam jer je ovo prilika o kojoj maštaju mnogi pevači. Osećaj je bio fantastičan. I dalje je. Dan posle pobede nisam bila svesna činjenice da ću biti predstavnik Srbije, a sada jedva čekam nastupe u Beču - kaže Bojana za "Vesti".

Pozitivni utisci iz dijaspore

Da li ste imali do sada prilike da nastupate negde u dijaspori i ako jeste kakve utiske nosite sa tih nastupa?
- Svaki nastup donosi nešto novo. Nastupala sam i u inostranstvu i uvek su mi utisci pozitivni. Publika voli da se zabavi, da čuje kvalitetan zvuk, a ja se trudim da to od mene i dobiju.

Kakva su vam očekivanja?
- Želim da na sceni dam svoj maksimum, da otpevam pesmu najbolje što mogu, kao i da dam sve od sebe da scenski nastup prati energiju pesme. Kvalitet je uvek na prvom mestu, i time se rukovodim.

Koliko će vam značiti podrška dijaspore i šta biste poručili našim zemljacima?
- Podrška dijaspore mi mnogo znači. Poručujem svim našim ljudima da me gledaju 19. maja u prvom polufinalu i, nadam se, ponovo u finalu 23. maja. Nadam se da će uživati u mom predstavljanju Srbije, neka glasaju za mene, a ja ću ih učiniti ponosnim.

Da li pratite Evrosong i šta mislite o ovom takmičenju?
- Odmalena pratim evrovizijsko takmičenje i još kao dete sanjala sam da jednog dana predstavljam svoju zemlju na Evrosongu i sada mi se san ostvario. Posebno me raduje činjenica da ću nastupati na jubilarnoj 60. Pesmi Evrovizije.

Kako komentarišete priče da bi trebalo da pevate jaču pesmu u kojoj bi do izražaja došao vaš raskošan glas?
- Pesma "Ceo svet je moj" je prva numera koja je pisana specijalno za mene. Veoma sam zadovoljna, ponosna što baš ja imam priliku da izvedem jednu nežnu numeru sa jakom porukom. Dobila sam veliku podršku porodice i prijatelja, što je prirodno, ali me posebno raduje velika podrška koju dobijam od ljudi koje svakodnevno srećem kako u Srbiji, tako i u inostranstvu. Na Ju tjub kanalu pesmu je za dva dana preslušalo više od 300.000 ljudi, podršku i pozitivne komentare dobijam i preko društvenih mreža. Moj zadatak je da dam svoj maksimum kako bih opravdala poverenje i Srbiju predstavim na najbolji mogući način, kvalitetnom izvođenjem i scenskim nastupom.

Da li ste kontaktirali sa nekim od bivših učesnika Evrosonga i dali ste od njih dobili savet?
- Za sada nisam ni sa kim kontaktirala, dobijam podršku od kolega i uvek sam raspoložena i spremna da čujem dobar savet.

Detalji nastupa - tajna

Kako se pripremate za Beč, da li je osmišljen nastup, garderoba?
- Pripreme su uveliko u toku. Srpska evrovizijska delegacija potrudila se da pesmu "Ceo svet je moj" predstavim najširoj publici u Evropi, njenu poruku i mene kao izvođača. Trenutno se rade verzije pesama na više jezika. O detaljima nastupa i garderobi ne mogu da govorim, jer će to, naravno, biti iznenađenje do samog nastupa na evrovizijskoj sceni u Beču.
 

Da li biste voleli da pevate pesmu na engleskom ili srpskom jeziku?
- Poznata sam po tome da najčešće nastupam sa pesmama na engleskom jeziku i da mi taj jezik odgovara u potpunosti. Odluku da li ću pevati na srpskom ili engleskom doneće RTS i Beoton, ali oni još nisu odlučili. Šta god da odluče ja ću to ispoštovati.

Uživam u muzici

Šta vam najteže pada u ovom poslu, a šta najviše ispunjava?
- Ništa mi nije teško. Ne razmišljam na taj način. Muziku volim, muzikom se bavim jer u tome uživam. Da nije tako, bavila bih se nekih drugim poslom. Dosta nastupam u Beogradu, ali i širom Srbije i regiona. Imam sreću da me prati bend sačinjen od vrhunskih muzičara. Do sada sam imala priliku da sarađujem sa nekim velikim muzičkim imenima, na šta sam izuzetno ponosna - kaže Bojana.

2024 © - Vesti online