Ponedeljak 09.03.2015.
09:45
S. Đurić - Vesti

Koja vratio Crnobrnju na RTS

M. Todorović
Tandem za uspeh: Nikola Kojo, Stanko Crnobrnja i Hristina Popović

- Poslednjih 20 godina mešam se u rediteljski posao, ali čoveku koji toliko poznaje ovaj posao i televiziju kao što je Crnobrnja bilo bi bezobrazno i nevaspitano da se mešam u rediteljski posao. Mi smo se trudili da ovaj šou postavimo tako da nema preterane improvizacije, a Stanko je jedan od televizijskih ala ovog podneblja. Dopala mu se ideja, scenario i misija koju nosi ova emisija. Drago mi je što je istakao da sam ja glavni razlog za njegov povratak na RTS - rekao je Nikola Kojo.

Tragična sudbina srpskog filma

Kako vidite srpski film i kinematografiju danas?
- Uđite u budžet kulture. Vidim ih kao što je u budžetu - nula. Vidim tragično. I ne znam kad će nam biti bolje, zapravo čisto sumnjam da će nam biti bolje - rekao je Koja.

Ekipa ovog novog šou-programa ugostila je nedavno novinare u studiju RTS na Košutnjaku. U dnevnoj sobi koja je uređena u stilu '70-ih i '80-ih godina, sa kaučom, foteljama, stolom, velikom policom na kome su prave knjige predstavnike medija dočekao je Koja, koji je pozirao sa koleginicom Hristinom Popović, dok je klavir štimer vršio poslednje pripreme pred snimanje. Na drugoj strani studija je podijum na kome će se smenjivati muzički gosti iz regiona.

- Uzor u pravljenju ove emisije su nam bili "Pozorište u kući", "Obraz uz obraz" i emisije iz perioda kad smo ova ekipa i ja bili deca. Kroz emisiju ćemo se truditi da vratimo tu neku estetiku, nešto u čemu nema nasilja, sukoba, suza, nema takmičenja, niti ispadanja. Ovaj vid zabave nedostaje danas na našim TV kanalima, a pravi humoristički program ne mogu da zamislim ni na jednom drugom mestu osim na RTS. U ovoj seriji, ja sam glumac, i to od početka do kraja. To je najbolje što radim i u čemu se dobro osećam - rekao je Nikola Kojo.

U emisiji će gostovati brojni pevači u ulozi glumaca, i glumci u ulozi pevača.

- Dolazi nam Jelena Rozga, Dara Džokić, Sara Jovanović i drugi. To su uglavnom ljudi koje bih ja lično voleo da vidim u studiju. Dobro, neki nisu tu iz objektivnih razloga zbog bolesti, starosti, putovanja po nekim drugim kontinentima, ali bože moj, nadam se da ćemo duže snimati i da ćemo uspeti da ugostimo sve te ljude koje bih ja voleo ovde da vidim. Radimo po starinskim metodama i pokušavamo da isteramo kvalitet koji je nekad postojao na televizijama, a što je jako teško u današnje vreme kada je sve vezano za novac. Ja lično biram gde ću da glumim, gde ću da se pojavim i trudim se da radim ono što mi se dopada. Generalno nema mnogo posla, ali ja kad odaberem nešto da radim to mora da bude dobro - objasnio je popularni glumac.

Premijera 15. marta

Emitovanje "Ko je kod Koje" počinje u nedelju 15. marta u 21 čas na Prvom programu RTS-a. Serijal čini 12 epizoda od kojih svaka ima dominantnu temu: "Deca glumci", "Šlageri", "Automobilizam", "Putovanja u Trst", "Kaubojci", "Radne akcije", "Fudbaleri", "Košarkaši"... Osim Nikole Koje i Vesne Trivalić kao domaćina kao gosti pojavljuju se i Dragana Mićalović, Aleksandar Sedlar i mnogi drugi.

2024 © - Vesti online