Ponedeljak 09.03.2015.
05:15
D. N. Petrović - Vesti

Vučić zaboravio pomoć Pešteru

Reuters
Sela u blokadi: Motornim sankama izvlačili teško bolesne (Foto: Ilustracija)

- Sneg je prestao da pada, stao je i vetar, 20 mašina krenulo je u čišćenje, pokušaćemo da osposobimo bar glavne saobraćajnice i prilaze školama kako bi deca danas mogla da dođu na nastavu. Od države, uprkos obećanju premijera Aleksandra Vučića, nismo dobili još nikakvu pomoć. Najpotrebnije nam je gorivo jer u opštinskoj kasi više nemamo ni dinara - kaže Mića Kaličanin, koordinator akcije za oslobađanje zavejanih pešterskih sela.

Danima bez struje

Meštani Zajače od četvrtka nemaju struje. Napon im je došao tek u subotu posle podne da bi posle nekoliko sati ponovo ostali u mraku. Prema rečima predsednika MZ Slobodana Živanovića, radnici Elektrodistribucije iz Loznice čine sve da obezbede normalno snabdevanje.

Snega je u izobilju i na Kopaoniku, na pojedinim delovima planine visina snežnog pokrivača prelazi metar i po. Posle zastoja na putu Jošanička Banja - Kopaonik kod mesta Gvozdac i dramatičnog spasavanja putnika iz zavejanih autobusa (evakuisala ih je Gorska služba motornim sankama) na planini je juče bilo nešto mirnije, ali je put Kopaonik-Brus bio i dalje u prekidu zbog jakog vetra i visokih snežnih nanosa na deonici Srebrnac-Jaram.

Prilazi iz pravca Jošaničke Banje i Rudnice bili su prohodni, uz obavezne lance i drugu zimsku opremu. Juče pre podne na Kopaoniku je zbog jakog vetra radilo samo pet žičara, a skijaša je bilo znatno manje nego prethodnih dana.

2024 © - Vesti online