Ponedeljak 09.03.2015.
08:51
D. D. - Vesti

Diplomatija vrvi od neznalica

V. Sekulić
Raspamećivanje naroda: Kostadin Pušara

- Neverovatno je da su u najvažniju službu promocije zemlje u svetu ubačeni neki sa sumnjivim diplomama, bez znanja i iskustva, pa se pitam šta će to oni kao takvi uraditi za dobrobit Srbije - kaže Pušara.

On dodaje da treba pitati Ministarstvo spoljnih poslova koliko je ljudi zaposleno poslednjih godina, koji fakultet su završili i u kom roku.

- Čujem, pa pitam i da li su u našem diplomatskom predstavništvu u Rimu godinu i po unazad poslata četiri mlada bračna para, sa čudnim diplomama i bez znanja jezika, pa im država, uz obezbeđene stanove i plate, plaća čak i privatne časove, a efekat za Srbiju je nula. Pritom sam upoznao naše briljantne diplomce na italijanskim univerzitetima, koje nažalost umesto Srbije, rado angažuje Italija - objašnjava Pušara.

On ističe da je vrsne srpske umove sretao na najboljim univerzitetima širom sveta, od Kembridža, Harvarda i Lomonosova, pa sve do Kine.

- Ti naši naučnici vide da nemaju šta da traže u Srbiji i ostaju van njenih granica dajući pamet i znanje drugoj zemlji- kazao je Pušara.

2024 © - Vesti online