Nedelja 08.03.2015.
14:51
Tanjug

Pobuna: Robijaši ubili dva policajca, jednog zapalili

Reuters
U pokušaju bekstva uzeli tri taoca: Dvojicu ubili i iskasapili, trećeg živog zapalili (Foto: Ilustracija)

Policajci su napadnuti dok su pretresali zatvorenike tražeći mobilne telefone, noževe i druge predmete prošvercovane u zatvor, rekao je general Fakir Muhamed Džavzdžani, šef policije severne avganistanske pokrajine Džavzdžan.

- Prvo su uzeli tri policajca za taoce, a onda su dvojicu ubili i iskasapili njihova tela. Trećeg su živog zapalili. On je prebačen u bolnicu sa opekotinama na 75 odsto tela i nalazi se u veoma kritičnom stanju - rekao je on, dodajući da je pet policajaca ranjeno dok su pokušavali da spase kolege, prenosi AFP.

Džavzdžani je ispričao da je ubijen i jedan zatvorenik, dok je 15 ranjeno nakon što su zatvorenici pokušali da pobegnu iz zatvora.

Abdulhai Hajat, šef saveta provincije Džavzdžan potvrdio je detalje o incidentu i dodao da su savet i lokalne plemenske starešine intervenisali kako bi kriza bila okončana.

- Situacija je sada mirna, ali zatvorenici štrajkuju glađu - kazao je on.

U zatvorskom kompleksu, smeštenom u glavnom gradu provincije Šebirganu, nalazi se oko 800 zatvorenika među kojima su kriminalci i talibani iz ove i susedne provincije Sari Pul.

2024 © - Vesti online