Nedelja 08.03.2015.
12:30
Tanjug

Šon Pen neće da se izvini zbog kučkinog sina

Reuters
Šon Pen sa drugarom Alehandrom

Naime, Pen je prilikom uručenja Oskara za najbolji film šokirao politički korektnu publiku rekavši: "Ko je ovom kučkinom sinu dao zelenu kartu?" da bi potom pročitao ime pobednika - "Čovek ptica".

Film je režirao Meksikanac Alehandro Injaritu i mnogi su se zapitali da li je šala na račun imigranata primerena. Zelena karta je dokument koji daje pravo trajnog boravka imigrantima u SAD, piše AP.

- Meni je to bilo beskrajno smešno. Šon i ja imamo tu vrstu brutalne veze u kojoj samo pravo prijateljstvo može da preživi, rekao je Injaritu posle dodele Oskara.

Injaritu je sa Penom radio na filmu "21 gram" 2003. i njih dvojica su od tada bliski prijatelji.

- I ja se grubo šalim na njegov račun, dodao je Injaritu.

I dok je Injarituvo odbijanje da nađe nešto uvredljivo u Penovoj šali umirilo javnost, Pen do juče nije komentarisao ceo slučaj.

- Tolika glupost me uvek iznenadi. Ali se i dalje nadam, rekao je Pen tokom promocije svog novog filma "The Gunman".

- Činjenica je da to razumem. Da to viđam stalno. Kada neko vidi priliku da ukalupi nešto to i učini i povuče i celu grupu da zauzme stav i ne zamisli se nad istim, kazao je Pen.

- Apsolutno nemam nameru da se izvinjavam. Zapravo, svima koji su bili toliko glupi da u tome ne vide ironiju, u zemlji koja je toliko ksenofobična mogu da poručim samo jedno veliko j... se, rekao je Pen.

- Da je po njihovom, sjajne filmadžije poput Alehandra ne bi ni radile u ovoj zemlji, kazao je Pen.

On je takođe naglasio da je njegov komentar bio nameran.

- Bio je to mali insajderski humor jer sam želeo da on prvi u prostoriji zna da je njegov film pobedio, rekao je Pen.

2024 © - Vesti online