Nedelja 08.03.2015.
11:36
Tanjug

Cipras Varufakisu: Manje pričaj, više radi

Reuters
Da ti objasni Cipras: Varufakis pažljivo sluša

Cipras je to praktično potvrdio u intervjuu nemačkom nedeljniku "Špigel", u kojem je na pitanje da li je naložio svom harizmatičnom ministru finansija da daje manje intervjua odgovorio: "Od svih ministara, a ne samo Varufakisa, zatražio sam manje reči a više delovanja", prenela je agencija AFP.

Čak i zvanični glasnik vladajuće stranke Siriza, "Avgi", objavio je ove nedelje komentar o "toksičnoj preizloženosti" Varufakisa medijima, nakon što su i drugi grčki listovi istim povodom kritikovali, pa čak i ismevali ministra finansija.

"Avgi" je upozorio da će, posle svog neočekivanog uzleta do statusa međunarodne ekonomske rok zvezde, Varufakis uskoro "potrošiti sav profit" podrške koju je prikupio za Grčku.

"Janise, ne preteruj. U ekonomiji se ne radi samo o tome kako dovesti u red budžet, treba biti štedljiv i sa rečima", naveo je "Avgi".

Dnevni list "Katimerini" je objavio karikaturu kojom ismeva sveopšte prisustvo Varufakisa u medijima, a na kojoj se vidi žena kako svaki put kad se na televiziji pojavi ministar finansija kaže mužu da promeni kanal, na šta muž odgovara: "Ali, promenio sam".

Čini se da je kritika ipak dala rezultata, pa je Varufakis poslednjih dana smanjio prisustvo u medijima, uoči sastanka sa ministrima finansija Evrogrupe u ponedeljak.

Poslednju poruku na Tviteru grčki ministar je objavio još 1. marta, a na konferenciji za štampu ove nedelje u Atini nije želeo da odgovara na pitanja novinara.

2024 © - Vesti online