Nedelja 08.03.2015.
09:00
Tanjug

Osumnjičeni ubica Njemcova bio policajac u Čečeniji

Reuters
Mesto na kome je Boris ubijen

Njemcov je ubijen u noći 27. februara u samom centru Moskve, a to je najistaknutije ubistvo jednog ruskog opozicionara u 15 godina koliko je na vlasti aktuelni ruski predsednik Vladimir Putin, preneo je Rojters.

Očekuje se da će danas pred sudiju biti izvedena dvojica muškaraca privedena u subotu u Ingušetiji, Anzor Gubašev i Zaur Dadajev.

Dadajev je proveo deset godina kao pripadnik bataljona čečenskog Ministarstva unutrašnjih poslova "Sever", izjavio je sekretar ingušetijskog Saveta za bezbednost Albert Barahajev.

Nije poznato da li je Dadajev i dalje član pomenutog bataljona ili ga je napustio, navodi Rojters.

Vlasti Čečenije, većinom muslimanske republike na južnoj granici Rusije, nisu zasad potvrdile tu informaciju.

Ruske vlasti su uhapsile ukupno četvoricu osumnjičenih za ubistvo Njemcova, saopštili su juče Federalna služba bezbednosti (FSB) i Savet bezbednosti Ruske Republike Ingušetije.

Prvo su privedeni Gubašev i Dadajev, a nešto kasnije i još dvojica ljudi, mlađi brat Gubaševa i muškarac koji je bio u istom vozilu sa Dadajevim u trenutku hapšenja, rekao je Barahajev.

Šef FSB Aleksandar Bortnjikov je izjavio da istraga razmatra nekoliko verzija ubistva, uključujući i naručeno.

- Mi nastavljamo da radimo na utvrđivanju toga koji pojedinci bi mogli biti umešani u ovaj zločin, rekao je bezbednosni zvaničnik Vladimir Markin, prenosi RT.

2024 © - Vesti online