Nedelja 08.03.2015.
09:12
J. L. Petković - Vesti

Političari u akciji: Deo plate za obnovu svetinja

A. Čukić
Human gest: Vladeta Kostić

Predsednik opštine Gračanica Vladeta Kostić, zamenik premijera Kosova Branimir Stojanović i još četrdesetoro rukovodilaca i pojedinaca sa teritorije te opštine potpisali su ugovore sa Eparhijom raško-prizrenskom, po kome će deo ličnih dohodaka preusmeriti za pomoć toj Eparhiji. U narednih godinu dana oni će donirati najmanje pet odsto mesečnih primanja, a novac će biti iskorišćen za obnovu i izgradnju hramova i druge namene prioritetne za Eparhiju.

- Ugovore smo potpisali radosnih srca, jer smo otpočeli veliku stvar. Razvoj crkve je od vitalnog značaja za nas i zato sada, mi koji smo određeni od strane naroda da donosimo brojne odluke i koji živimo malo bolje u odnosu na mnoge, moramo prvi da priložimo da naša crkva bude bolja i ima više, jer će tako naš narod imati više - kaže Branimir Stojanović i pozvao sve koji su u mogućnosti da se priključe akciji.

Vladika raško-prizrenski Teodosije pozdravio je akciju.
- Sa našim svetinjama želimo da sačuvamo i prisustvo naših vernika, jer jedno bez drugo ne može opstati. Svaki dinar ili evro, koji bude na ovakav način uložen iskoristićemo za opšte dobro, za čuvanje naših svetinja - poručio je Teodosije.

2024 © - Vesti online