Subota 07.03.2015.
15:34
Vestionline

JSL: Čuka stala, Rad produžio, Borjan čuva Nišlije

Arhiva
FOTO: Ilustracija

Borac je uspešno odolevao napadima Čukaričkog tokom prvog poluvremena, ali je odbrana Čačana popustila u 51. minutu kada su domaći poveli golom Matića. Međutim, Borac postiže pogodak u 67. minutu preko Derića i osvaja važan bod u borbi za opstanak.

Najzanimljiviji duel viđen je u Lučanima gde je domaća Mladost umalo ispustila tri gola prednosti, ali je uspela da savlada subotički Spartak sa 3:2. Sva tri pogotka postigao je novi najbolji strelac lige (od igrača koji su i dalje u Srbiji) Patrik Eze Frajdej. Kada su svi pomislili da je Mladost rešila stvar, Đorđe Ivanović je dao dva gola za pet minuta, prvo je u 77. minutu iskoristio grešku Ljuba Nenadića i smanjio na 3:1, a potom u 82. preciznim udarcem s desne strane završio tečnu akciju "golubova".

Pobedu minimalnim rezultatom ostvario je na svom stadionu niški Radnički protiv Vojvodine. Domaćin je poveo prelepim golom Pavla Popare u 4. minutu, sa 20 metara udaljenosti, kojim je loptu "spakovao" u sam gornji ugao gola gostiju. Radnički je tu prednost sačuvao do kraja. Odlični golman Milan Borjan treći meč je sačuvao gol.

Rad je u komšijskom derbiju sa 2:0 savladao Voždovac. Do pogotka je stigao posle sat vremena igre i to preko iskusnog centarfora Borka Veselinovića. Simić je u trećem minutu sudijske nadoknade postavio konačnih 2:0 i potvrdio treću uzastopnu pobedu od početka prolećnog dela prvenstva.

U Kragujevcu su Radnički i Novi Pazar podelili bodove odigravši 1:1. Radnički je vodio od 7. do 79. minuta, zahvaljujući golom iskusnog Dragana Milovanovića, ali je Novi Pazar "stegao" rivala u finišu i preko Vladimira Radivojevića izjednačio rezultat, a potom mogao i da povede, ali je Žarko Trifunović u narednom napadu bio na visini zadatka - 1:1.

2024 © - Vesti online