Subota 07.03.2015.
14:50 >> 15:16h
Tanjug

"Ovo je srpska vlada u senci"

Osim što će biti potpredsednica vlade u senci, Čomić će biti zadužena i za resor odbrane, a Vučković za ministarstvo spoljnih poslova.

Tanjug
Demokrate izglasale vladu u senci na čelu sa Pajtićem

Ministar za evropske integracije biće Zoran Lutovac, državne uprave Saša Paunović, saobraćaja Dragoslav Šumarac, dok će resor omladine i sporta voditi Nađa Higl.

U vladi u senci biće i Miodrag Stojković, koji će voditi resor prosvete i nauke, dok će za privredu biti zadužen Ivan Stefanović.

U toj vladi ministar policije biće Dragan Šutanovac, pravde Momčilo Grubač, kulture i informisanja Jelena Balašević, a finansije će voditi Srboljub Antić.

Pajtić je za ministarku poljoprivrede i životne sredine predložio Nadu Dragović, a za ministarku zdravlja Nadu Čemerlić- Adžić. Pajtić je uoči predstavljanja vlade u senci rekao je reč o ljudima koji znaju da vode državu, te da neće insistirati na poređenju sa članovima prave vlade, jer će to učiniti sami građani.

- Istovremeno, oko 750 funkcionera od trenutka kada su preuzeli vlast završili su fakultete, dok je 950 lekara prošle godine otišlo iz zemlje. Zbog toga DS ima obavezu da ponudi alternativu - rekao je Pajtić. On je za tim koji je predstavio rekao je da je to tim koji unosi svetlost, jer je Srbija u senci nesposobne vlasti.

Naveo je i da politika Demokratske stranke nikada neće zavisiti od lidera, nego od svih članova koji žele da daju svoj doprinos u kreiranju programa.

- Srbija zavisi od obrazovanja Nikolića, Stefanovića, Gašića, radnog iskustva Vučića i Vulina i DS nema prava da na to pristane - rekao je Pajtić.

Prema njegovim rečima, sadašnja vlast je sluga krupnog kapitala, dok će Demokratska stranka biti, kako je rekao, sluga radnika i srednjeg sloja, "a oni neka budu sluge krupnog kapitala", zaključio je Pajtić.

SNS ironiše: Čestitamo na vladi u senci, biće najdugovečnija

Srpska napredna stranka (SNS) čestitala je Demokratskoj stranci (DS) formiranje vlade u senci, koja će, kako smatraju, biti najdugovečnija vlada u senci u savremenoj političkoj istoriji.  

sns.org.rs
SNS se super zabavio videvši sastav vlade u senci

- Njen premijer Bojan Pajtić očigledno sve voli duplo - duplo da krade, duple državne funkcije i duplo da bude premijer. Ali, jedno je sigurno, da će na funkciji premijera vlade u senci najduže ostati - saopšteno je iz SNS.

Naprednjaci su naveli da je slika i prilika vlade u senci njen premijer koji, kako tvrde, "16 godina hara Vojvodinom i tokom čijeg mandata su počinjene najveće pljačke, prevare i zloupotrebe novca građana".

Iz SNS su ponovo ukazali da je "zaslugom Pajtića i DS-ovog premijera iz senke, nestalo više od pola milijarde evra iz pokrajinskog budžeta i da je on direktno odgovoran za gubitak najmanje 200 miliona evra koje je oteo građanima samo u malverzaciji sa Razvojnom bankom Vojvodine".

Pajtić je, i kao predsednik upravnog odbora Fonda za kapitalna ulaganja, pokazao i "koliko je stručan i veliki dobročinitelj kada je prijateljima iz DS delio milione evra za prevarantske investicije i lažne subvencije, zbog kojih danas policija i pravosuđe imaju pune ruke posla".

Takođe, dodaju  naprednjaci, pokazao se i kao veliki dobročinitelj kada je, kako kažu, "oteo čak i od dece sa posebnim potrebama, milion i 200.000 evra u aferi Heterlend".

SNS ocenjuju da se Pajtić posebno pokazao kao veliki dobročinitelj svoje porodice, jer je "u javnu službu zaposlio čitavu familiju, a za suprugu je rezervisao čelno mesto u Kliničkom centru Vojvodine, i verovatno na to misli kada govori da će se lično baviti zapošljavanjem".

Naprednjaci su, komentarišući formiranje vlade u senci, naveli i da je u "timu snova i Dragan Šutanovac, koji je živi primer kako napreduju DS-ovi ministri - od garsonjere od svega 30 kvadrata iz 2000. godine, za samo nekoliko godina stiže se do zgrade u centru Beograda, izgrađene na pašnjaku".

Oni su u saopštenju pitali demokrate kako su i kojim parama, kada im je stranački račun u blokadi, platili zakup u Ustanovi kulture i Domu omladine, kao i kada će da vrate Razvojnoj banci Vojvodine tri miliona evra koje su "oteli za troškove kampanje".

SNS takođe poručuje DS da "slobodno ide u senku", ali zahteva da "prvo vrate sve pare na sunce, koje su ukrali od građana".

2024 © - Vesti online