Nedelja 08.03.2015.
06:30
Mondo. rs

Šta kažu putnici: Gde su najbolji, a gde najgori aerodromi?

Reuters
Na nekim aerodromima te zaboli glava od čekanja i maltretiranja

Najbolji aerodrom na svetu je diseldorfski, a najgori je u Rio de Žaneiru, prema glasovima putnika koje je anketirala onlajn turistička agencija "eDreams".

Gde smo mi u svemu tome?

Beogradski aerodrom "Nikola Tesla" nije bio rangiran jer su se putnici izjašnjavali samo o vazdušnim lukama čiji je godišnji saobraćaj veći od devet miliona ljudi.

Prema oceni oko 20.000 putnika koji su učestvovali u godišnjem izboru ove agencije, međunarodni aerodrom u Diseldorfu, treći po veličini u Nemačkoj, zauzeo je i drugo mesto u kategoriji najboljih aerodromskih barova i restorana i peto mesto u kategoriji najboljih čekaonica.

Drugi na listi najboljih u svetu u 2014. je američki aerodrom u San Francisku, za koji je ocenjeno da je dobro povezan sa različitim vidovima saobraćaja, a treće mesto je zauzeo švedski aerodrom "Arlanda" u Stokholmu.

Neslavno prvo mesto na listi najgorih pripalo je brazilskom aerodromu u Rio de Žaneiru, za koji putnici smatraju da je haotičan, a slede "Šenefeld" u Berlinu (Nemačka) i "Rafik Hariri" u Bejrutu (Liban).

2024 © - Vesti online